VÝSTAVY 2012

15. 12. 2012 se konaly 3 mezinárodní výstavy, které pořádala ZO Praha 4/17, ZO Roudnice a ZO Freya Cat Ústí nad Labem.

Přesto, že jsem se na tuto výstavu moc těšila, měla jsem přihlášenou Agnessku, klecné zaplacené, vše bylo v taškách připravené, ráno jsem zjistila, že nemohu nikam vyrazit. A urputná ledovka tomu ještě přispívala. Zamáčkla jsem slzu, řekla si, že všechno zlé je vždy pro něco dobré a šla jsem si znovu lehnout.

Ale naši Hokamáčci na těchto výstavách díky jejich majitelům nechyběli. A byli velice úspěšní!

Především moc gratuluji mé chloubě exotické Black Point Hokami, JW, která  si vybojovala nominace do BIS a BIS na výstavě Prahy 4/17 vyhrála. Na těchto výstavách také získala titul SUPREMECHAMPION, což je titul nejvyšší a v jejích necelých dvou letech je to obrovský úspěch!



I druhý Hokamáček Jany Klierové Elf Back Point Hokami, JW byl velice úspěšný. Byl nominovaný do BIS na výstavě ZO Roudnice, který vyhrál a zvítězil ještě nad kočkou, stal se tak ve veliké konkurenci nejlepším dospělým zvířetem kat.I. Oběma i jejich paničce moc gratuluji a děkuji za super předvedení.



Další dva zástupci Hokamáčků  exoťáčci Julian Jarušky Součkové a Juddy manželů Hejdových si obhájili ve výběru nominace do BIS, i to je velký úspěch a také jim i jejich páníčkům moc gratuluji.


    

Těmito výstavami je ukončen výstavní rok 2012. Všem majitelům Hokamáčků děkuji za velké úspěchy v tomto roce.
Děkuji jim, že je mají rádi, dobře se o ně starají a že všem je spolu dobře.
Moc bych si přála, aby i rok 2013, byl také tak úspěšný, aby byli všichni zdraví a dobře se jim v mezích možností v této zemi vedlo.

Přeji všem chovatelům, vystavovatelům a majitelům domácích mazlíčků, zkrátka všem, kteří mají ta chlupatá mňoukající stvoření rádi krásné a pohodové vánoce a úspěšný rok 2013, hlavně všem hodně pevné zdraví, to je základ všeho dobrého. Užijte si to v pohodě.


  24. a 25.11. byla mezinárodní výstava v Lysé n. Labem. Hokamáčků zde bylo opravdu hodně. Za koťata 6.10 měsíců se zúčastnila exotická modrokrémová bikolorka Judy manželů Hejdových. Tato kočička má na svém kontě již dvě vítězství v BIS, ale bohužel v současné době je velikánská konkurence koťat a do BIS se od každého posuzovatele může dostat jen jedno. Snad se jí ještě podaří nějaké to vítězství ukořistit, titul JW by si velice zasloužila, je to krásná princezna.

Druhý zástupce této kotěcí kategorie je bráška Judynky, exotický černý kresbový harlekýn Jullián Jarušky Součkové. Také má na svém kontě 2 vítězné výstavy, a je na tom stejně jako jeho sestřička, koťat jezdí v současné době moc. Některá, dalo by se říci zbytečně, neboť titul JW již mají a dostatek bodů na kotě roku také. Ubírají tím šanci ostatním. Ale vše je vždy v lidech a v mezilidských vztazích, ne každý je ochoten přistoupit na nějakou dohodu. Máme to přece jako koníčka pro radost a trochu ohleduplnosti by někdy nebylo na škodu. Ale jsme jen omylní lidé, co naděláme... V kategorii dospělých kocourů se poprvé zúčastnil mladičký 11ti měsíční perský Charm White Zampino,JW manželů Hejdových. Nejen, že získal po oba dny titul CAC, ale v sobotu si vybojoval nominaci do BIS. Je to pro něj velký úspěch a skvělý začátek v chovných jedincích.

Druhým kocourkem v dospělácích byl již známý ostřílený IC. Elf Black Point, JW Jany Klierové. Po oba dny získal titul CAGCIB a také si po oba dny vybojoval nominaci do BIS. Za dospělé kočky se zúčastnily hned 3 Hokamačky. Moje exotická stříbrňáčka GIC. Ullis Jeanne, získala další vysoký titul CACS. Další exotická stříbrňáčka IC. Ayleen, JW manželů Hanákových získala poslední titul CAGCIB a stala se tak GRANDINTERCHAMPIONKOU. Ayleenko, moc gratuluji.

Poslední mladou dámou z naší rodiny byla již velice známá GIC. BLACK POINT ,JW Jany Klierové. Tato atraktivní kočička po oba dny získala titul nejvyšší CACS a v neděli si ve veliké konkurenci vybojovala nominaci do BIS a zakončila tuto výstavu vítězstvím v BIS. Stala se tak nejlepší kočkou kat. I. Pointinko, jsi má velká hvězdička!

Tato výstava, i když byla pro Hokamáčky úspěšná, se nám nelíbila. Rozdělení koček u jednotlivých posuzovatelů nebylo spravedlivé a bylo velice dobře promyšlené. U některého posuzovatele bylo třeba 5 dospělých koček a u jiného byla jedna, nebo dvě, ty pak měly snadnou šanci na nominaci. Moc dobře vím, že v takovém počtu zvířat udělat optimální rozdělení není jednoduché, ale je zajímavé, že některým pořadatelům výstav to nedělá žádné problémy. Možná je to jen můj dojem, který těžko dokážu, ale viděla jsem to jako moc dobře promyšlené a účelové, nebylo to vůči ostatním fér!  Pro příští výstavní rok si budeme výstavy vybírat, abychom se tam cítili dobře. Poslední závěrečnou výstavou bude pro Hokamáčky trojvýstava v Litoměřicích, která je v Čechách úplně prvně a jsme na ni všichni tak trochu zvědaví.
11. 11. 2012 jsme se s Hokamáčkama zúčastnili rakouské mezinárodní výstavy ve Vídni. GIC. Ullis Jeanne, exotická modře želvovinová stříbřitá bikolorka si tam jela pro titul nejvyšší CACS. Je to titul na evropského šampiona, který obhájila.

Druhá Hokamačka, exotická červená mramoračka IC. Romantic red Fairy, JW obhájila poslední titul CAGCIB a stala se tak GRANDINTERCHAMPIONKOU. Je to mladá kočička a moc jí k tomuto druhému nejvyššímu titulu gratuluji.

Obě tyto mladé čičinky bydlí u Hokamáčků. doma a dělají mi velkou radost. Na této výstavě byly ještě další dvě z naší stanice, perská černě želvovinová bikolorka CH. Georginne Magic Doll Julka Muchy, která zde získala poslední titul CACIB a stala se tak INTERCHAMPIONKOU. Pánečkovi i Georginnce moc gratuluji! Poslední zástupkyní Hokamáků byla černá stříbřitá mramorovaná bikolorka IC. Ayleen, JW manželů Hanákových.


Tato byla nejúspěšnější, nejen, že získala titul na grandinterchampiona CAGCIB, ale vybojovala si ve velké konkurenci nominaci do BIS. Ayleen je velice atraktivní dáma a dělá mně i svým pánečkům jenom radost. Co více si přát! Vídeňská výstava byla pohodová a všem se nám líbila.

3. a 4. listopadu se konala mezinárodní výstava v Praze v Kongresovém centru, kterou pořádala pražská 1. OK. Zastoupení našich Hokamáčků bylo velmi početné a výsledek velmi úspěšný.

Za nejmladší koťata se zúčastnila má malá exotická stříbrná želvička Jezabellka. Po oba dny si ve velké konkurenci koťat vybojovala nominaci do BIS a v sobotu vyhrála BIS kotě 3.6 měsíců. Je to její 5. vítězství na mezinárodní výstavě (jedno má z národní výstavy), tímto získala titul JUNIORWINNER. Měla jsem obrovskou radost, Jezabellka, je má chlouba!



V neděli se k nejmladším koťatům ještě přidal Jezabellky bráška Jullian.




Ve velkém počtu koťat si také vybojoval nominaci do BIS, tak že v závěru šli do boje proti sobě. bylo to 1 : 1 a až na rozhodnutí posuzovatelky Nurit Pahl, která dlouho váhala, to Julliánek vyhrál. Je to přece jen kocour a je celkově mohutnější. Jsem moc ráda, že dělá hned ve svém začátku výstavní kariery Jarušce Součkové radost. Je to jeho druhé vítězství. Budu mu moc držet palce, aby obhájil titul JUNIORWINNER jako jeho sestřička.

V dospělých kočkách se to Hokamačkami jen hemžilo. Exotická krémová tečka IC. Ensy Jarky Součkové po oba dny získala titul CAGCIB.




Konkurence dospělých koček byla opravdu početná a nominovaná může být jen jedna, tak získání titulu na grandinterchampiona je veliký úspěch.

Druhá kočka Jarušky je perská Ch. Florance, která byla jen v sobotu a získala již svůj druhý titul CACIB, poslední titul potřebuje již ze zahraničí, tak se mohla zúčastnit jen v sobotu.

Další Hokamačka Míši Kašparové perská červenobílá harlekýnka Fleur získala po oba dny titul CACIB a také, jako její sestřička Florance pro poslední CACIB musí do zahraničí.



Stejně tak jako předchozí dvě mladé dámy je na tom i další Hokamačka Julka Muchy perská černá želvička s bílou Georginne. Také po oba dny získala titul CACIB a opět si pro třetí musí jet do zahraničí.



Pro titul nejvyšší na evropského championa si pro oba dny přišla má GIC. Ullis Jeanne  exotická modře želvovinová bikolorka. Titul CACS se jí po oba dny podařilo obhájit.




A ještě další úspěšná Hokamačka byla exotická černá stříbřitá bikolorka Ayleen manželů Hanákových.




Přišla po oba dny získat titul na grandinterchampiona CAGCIB, což se jí také podařilo. Tato kočka má velikánské kulaté, temně oranžové oči, které přímo přitahují, její kukuč je opravdu kouzelný. Měla však miminka a její srst ještě potřebuje dorůst k dokonalosti. A tak byla v rozstřelu poražena následující Pointy, která ještě děti neměla a je v super kondici.



Poslední Hokamačkou, zato nejúspěšnější, byla exotická tečkovaná želvička, všem již velice známá, GIC.Black Point. Ta si také po oba dny přišla pro tituly nejvyšší CACS a nejen, že je obhájila, ale oba dny byla nominovaná do BIS.




V sobotu vyhrála BIS, v neděli byla poražena peršankou, která byla také krásná. Lépe řečeno si to holky vyměnily. V sobotu porazila Poinťa ji a v neděli to bylo naopak. Bylo to tak spravedlivé, obě jsou moc hezké. Oba majitelé si to tak mohli náležitě vychutnat.

Posledním Hokamáčkem byl zástupce mužského pohlaví exotický černý tečkovaný bikolor GIC. Elf black Point, který je stejně jako Pointy Jany Klierové. Také on po oba dny obhájil tituly nejvyšší CACS, po oba dny byl nominovaný do BIS, kde porazil obě kočky a v sobotu byl BOB II, v neděli BOB III.




Je to ještě mladý kluk, který se teprve vyvíjí, o to je to větší úspěch. Mám z něho velikou radost a Janě děkuji za hojnou účast na výstavách a super přípravu.

Po těchto úspěších je jasné, že se mi výstava moc líbila, je to pro mě po 30ti letech chovatelské práce veliká odměna a kdo by se z toho neradoval. Je to obrovská motivace pro další léta nelehké chovatelské práce. Roky přibývají, sil ubývá, ale ti chlupáči jsou má velká láska, které bych se nerada někdy musela vzdát. A proto, hurá na další výstavu za týden do rakouské Vídně.


7. a 8. 10. se konala MVUK v Ústí n. Labem. Účast Hokamáčků, co se týká počtu, byla hojná.

Za nejmladší koťata 3.6 měsíců se zúčastnily exotické sestřičky Juddy a Jezabell. Obě se předvedly na jedničku s hvězdičkou.


    

Juddy porazila dánské perské kotě ve výběru do nominace a byla nominovaná do BIS. Juddy je manželů Hejdových, kterým tímto moc děkuji za krásné předvedení.



Moje Jezabellka byla také nominovaná do BIS a vybojovala si v něm vítězství. Byla vítězné kotě 3.6 měsíců po oba dny. Na svém kontě z 5 absolvovaných výstav má 5 vítězství!!!



Za koťata 6.10 měsíců bojoval můj miláček perský Charmík, který je také manželů Hejdových.


    


Zde musím vyzdvihnout jeho SUPER přípravu, neboť je téměř celý bílý a to opravdu není snadné udržet. Charmíček doslova zářil!!! To se také projevilo na výsledku. Ze tří koťat 6.10 měsíců si po oba dny vybojoval vítězství v BIS. Bylo to jeho 5. a 6. vítězství v BIS a získal tak titul JUNIORWINNER.




U Charmíčka mám z tohoto titulu opravdu obrovkou radost, neboť konkurence v koťatech je momentálně obrovská. Moc, moc děkuji manželům Hejdovým za trpělivost a hlavně paničce Pétě za pečlivou přípravu. Charmíček vám to svoji povahou vynahradí.

Za dospělé kočky se zúčastnily dvě zástupkyně. Perská červená harlekýnka Míši Kašparové Fleur, která po oba dny získala titul CAC a stala se tak CHAMPIONKOU a v neděli si vybojovala nominaci do BIS.


    



Druhá byla již výstavně ostřílená exotická tečka GIC. Black Point Jany Klierové. Po oba dny získala tituly CACE, což jsou nejvyšší tituly na evropského championa. Po oba dny byla nominována do BIS, v sobotu BIS vyhrála, v neděli už toho měla zřejmě plné zuby a nechtěla otevírat oči, byla poražena modrou peršankou, také manželů Hejdových.



Posledním zúčastněným v dospělých kocourech byl exotický rok a půl starý tečkovaný IC. Elf Jany Klierové. Přesto, že je mladičký, získal po oba dny titul CAGCIB, po oba dny byl nominovaný do BIS a v neděli to korunoval vítězstvím v BIS a byl tak nejlepší zvíře kat. I. Jani, dík za vzornou péči, děláte mi s Elfíčkem velkou radost.

Výstava se nám všem moc líbila, měla dobrý průběh, však ji také pořádali zkušení kočkaři!


Dne 29. a 30. 9. 2012 se konala výstava v rakouském Tullnu. V sobotu se jí zúčastnil perský běloušek Charm White Zampino již se svými novými pánečky. Potvrdilo se mi, že jsem Charmíčka dala do dobrých rukou. Byl vzorně připraven a jednohlasně zvítězil v BIS v kat. koťat 6.10 m. Udělal nám všem obrovskou radost. Manželům Hejdovým moc děkuji za vzornou reprezentaci! Jen tak dál a dál…….

V neděli se zúčastnila má začínající stříbřitá exotečka Jezabell Dolce. Byla to její 3. výstava a také 3. vítězná. Zvítězila v BIS v kat. koťat 3.6 měsíců. Jezabellko, jsi má velká chlouba a naděje!
    


8. září se konala národní výstava ve Zdicích. Na této výstavě bylo 5 koťat Hokami a 2 dospělé kočky.
Na národní výstavě lze udělit jen titul CAC, proto se jí mohou zúčastnit jen mladá zvířata, neboť starší mají již vyšší tituly.
Za koťátka 3.6 měsíců se předvedl vrh "I" složený ze samých exoťáčků.


Modrá kresbová harlekýnka Innes, modrá stříbřitá tečka Iriss a jejich bráška modrý stříbřitý harlekýn Ittisek. Celý vrh se moc líbil a byl nominovaný do BIS. V jednotlivcích se za tato malá koťata zúčastnila exotická stříbřitá želvička Jezabellka, která opět výrazně zabodovala. Nejen, že byla nominovaná do BIS, vyhrála v koťatech 3.6 měsíců, ale byla druhé nejlepší kotě ze všech kategorií, BOB II. I její druhá výstava dopadla nad mé očekávání. Mám z ní obrovskou radost!


Druhým kotětem v kat. 6.10 měsíců byl běloučký Charmík, který si z 5 koťat nominovaných do BIS vybojoval vítězství a stal se tak nejlepším kotětem kat. I 6.10 m. Tato výstava byla pro mě i Charmíčka poslední společnou.


Dnes je již ve svém novém domově, v chovatelské stanici Monthly Shine, kde má svůj harém. Šel tam za milovanou Juddynkou a měl velkou radost, že se spolu zase potkali. Jeho výstavní úspěchy jsou již v rukách nových páníčků . manželů Hejdových, věřím, že budou ještě větší, než u Hokamáčků. Za dospělé kočky byly předvedeny 2 mladé slečny. Perská červená harlekýn Míši Kašparové Fleur White Lady, získala titul CAC a byla nominovaná do BIS. A černá želvička bikolor Georginnka magic Doll Julka Muchy, která také získala titul CAC, ale bohužel byly obě u stejného posuzovatele a tak nebyla nominovaná do BIS. Tato výstava byla klidná, pohodová, zajímavá byla BIS, která v soutěži o nejlepší zvíře výstavy, byla pouze z vybraných nejlepších koťat.
Byly zde rozdány různé ceny, jako například měla exotická kočička Nicollete Minett of Taiza narozeniny, dostala krásný pelíšek. Nebývají někdy takové ceny ani na mezinárodních výstavách. Výstavní výbor ZO Zdice se opravdu snažil, aby vše bylo OK a také se jim to povedlo. Celému výstavnímu výboru patří velký dík. Budeme se těšit na další vaší národní výstavu, bylo to SUPER!


1. a 2. září 2012
pořádala ZO Karlovy Vary MVUK v Chodové Plané. Této výstavy se zúčastnila opěr parta Hokamáčků.




Za nejmladší koťata 3.6 m. se v sobotu i v neděli prezentoval  exotický černý kresbový harlekýn Jullian Black Snow Jarušky Součkové. V sobotu si ve velké konkurenci vybojoval nominaci do BIS a stal se vítězným kotětem 3.6 měsíců.






Druhým malým mimčem byla Julliánkova sestřička Juddy Spotted Doll manželů Hejdových. Po oba dny si vybojovala nominaci do BIS.




V neděli se k těmto dvěma sourozencům ještě připojila moje exotická stříbrňačka Jezabell Dolce, která své sourozence doslova zametla. Byla nominovaná do BIS, vyhrála kotě 3.6 měsíců a stala se druhou nejlepší kočkou (po dospělé kočce) v kat. I. Byla to její premiera, kterou zvládla na 1 s hvězdičkou. Má Jezabellka mě určitě nezklame i na další výstavní dráze, je to má vytoužená barva.






V kategorii koťat 6.10 měsíců soutěžil můj perský bílý s trochou černého s kresbou Charm White Zampino.





Po oba dny byl nominován do BIS, bohužel vždy o jeden hlas byl poražen nevlastní sestřičkou Salvií Jany Klierové. Snad se mu ještě to vítězství do JW podaří. Moc bych mu to přála, je to můj miláček, ale v současné době je obrovská konkurence koťat a všechna jsou krásná.




V dospělých se za kočky v sobotu zúčastnila Perská Florance Jarušky Součkové, získala třetí titul CAC a stala se tak Championkou.




K tomuto si ještě vybojovala nominaci do BIS.
V neděli přibyla ještě druhá kočka Jarušky, exotická IC. Ensy Cream Point , JW, která získala titul CAGCIB a také byla nominována do BIS.





Poslední dospělou kočkou byla má  exotická  červená IC. Romantic Red Fairy, JW, která získala další titul na granda CAGCIB, nominovaná nebyla, neboť její srst je ještě stále letní, musíme počkat na zimu.




Za dospělé kocoury se zúčastnil po oba dny IC. Elf Black Point,JW Jany Klierové. Elfík byl nejúspěšnější z celé party Hokamáčků. Po oba dny získal titul CAGCIB, byl nominovaný do BIS, který zakončil svým vítězstvím. Je to mladý roční kluk, přesto má na svém kontě spoustu vítězných výstav. Jemu i jeho paničce moc gratuluji!






Do Chodové Plané jezdíme moc rádi, pořádá ji organizace z Karlových Varů, která má dlouholeté zkušenosti s pořádáním výstav. Vše běží, tak, jak má. Výstava byla pohodová, k tomu jsme pili výborné kvasnicové pivo Chodovar, zkrátka nemělo to chybu!

Poslední červencový víkend se konala, jako každým rokem, mezinárodní výstava v Praze ve Stromovce. Opět bylo velké horko, ale není se čemu divit, je přece letní měsíc červenec a tak je nutné s vedrem počítat. Na této výstavě bylo 5 Hokamáčků.
Za koťata 6.10 měsíců bojoval náš perský Charm White Zampino a bojoval statečně, po oba dny byl nominován do BIS a po oba dny vyhrál nejlepší kotě kat. I. Má tak na svém kontě již 3 vítězství  v BIS a 7 nominací do BIS. Je velký pohodář a výstavy mu nedělají žádný problém, umí se krásně při posuzování předvádět.

V dospělých kočkách se zúčastnila moje červená mramorovaná exotka IC. Romantic Red Fairy. Po oba dny získala titul na grandinterchampiona CAGCIB a v neděli byla nominovaná do BIS.
Druhá dospělá kočka, byla mladičká červenobílá Ebonny Mirky Křížové, která zde dokončila získáním titulu CAC titul CHAMPION,
Ebonnko, gratuluji.
Třetí dospělá, ale také velice mladá byla perská modřeželvovinová bikolorka Florance, která je Jarušky Součkové. Po oba dny získala titul CAC a v sobotu byla nominovaná do BIS.
V dospělých kocourech se zúčastnil již ostřílený perský IC. Bárny Tabby Mág, který po oba dny získal titul CAGCIB a stal se tak  GRANDINTERCHAMPIONEM. Po oba dny byl nominovaný do BIS. Tomuto klukovi je teprve rok a  7 měsíců, svoji výstavní karieru vzal velkým útokem. Má na svém 21 vítězství v koťatech a v dospělých kocourech. A celkem 23 nominací do BIS.
Bárny, jsi má chlouba, děláš mi velkou radost! Míše dík, že se o jeho dlouhou, krásnou srst tak pečlivě stará a má obrovskou zásluhu na jeho úspěších.
Poslední hokamačka byla moje VIP kočka SC. Chanel White Zampino, DM v kat. veteránů. Moc se líbila a po oba dny byla nominovaná do BIS.
Za velké vedro nikdo nemůže, ale i tak byla výstava bezvadně zorganizovaná, byla brzy ukončená a celý výstavní výbor si zaslouží veliké poděkování. Budu se těšit zase na další výstavu pražské org. 4/17.
9. a 10. 5. 2012 se konala MVUK v Příbrami. Jako každým rokem, byla tato výstava SUPER. Vše probíhalo jako na drátku. Z našich Hokamáčků se jí zúčastnilo hned několik. V kategorii veteránů byla opět má milovaná VIP kočka Chanelka.


Po dlouhé výstavní pauze se jí jezdění zalíbilo, tak proč neukázat její bezvadnou kondici. Po oba dny byla BIS veterán a získala krásné poháry, kterých má již doma mnoho, neboť je SUPREMECHAMPIONKA. Jsem na ni pyšná a ráda ji všem ukážu. V kategorii koťat 3.6 m. se zúčastnil Chanelčin synáček Charm White Zampino, který byl v sobotu i v neděli nominovaný do BIS a v neděli jej jednohlasně vyhrál. Má tak na svém kontě již 4 nominace do BIS a 1 vítězství. Je to v jeho 5 měsících krásný úspěch!

V kategorii koťat 6.10 m. se zúčastnila perská Florance Jarušky Součkové, byla nominovaná do BIS.

V kategorii dospělých koček se poprvé ve svých 10 měsících zúčastnily sestřičky Ebonny Mirky Křížové, která získala po oba dny titul CAC a byla nominovaná do BIS. Je to velký úspěch u tak mladičké kočky! Její sestřička Ensy Jarušky Součkové získala také po oba dny titul CAC, ale měla tak trochu smůlu, nominaci si nevybojovala. Ale důležité jsou tituly.

    
V kategorii dospělých kocourů se také poprvé zúčastnil bráška Ensy a Ebonky, Elfík Jany Klierové. Byl tam jen v sobotu, získal titul CAC a vybojoval si nominaci do BIS, z čehož jsem měla velikou radost! Výstava se mi moc líbila a již se těším na národní výstavu ve Zdicích v září, kterou tato organizace pořádá.
12. a 13. května se konala mezinárodní výstava v Mostu. Tato výstava má již dlouholetou tradici a naše kočindy ji ještě NIKDY nevynechaly. Letos tomu nebylo jinak. Výstavy se zúčastnilo 7 hokamáckých zástupců.
Ve třídě veteránů se opět zúčastnila SC. Chanel White Zampino, DM, která opět potvrdila svoji super kondici a byla nominována do BIS. K našemu překvapení se tentokrát BIS veteránů konal společně se všemi ostatními kategoriemi a tak BIS vyhrála siamka.

V kategorii nejmladších koťat se zúčastnil malý Charm White Zampino, do nominace se však nedostal, porazila ho starší kočička, která byla větší a více v srsti. Náš malý pinďa musí trénovat a ještě vyrůst.


Vkategorii koťat 6.10 m. se zúčastnil exotický Elf Black Point, JW, po oba dny si vybojoval nominaci. Jako vždy, byl úspěšný!
Dále v této kategorii byla exotická Ensy Cream Point,JW, která byla nominovaná a v konkurenci 2 perských koťat a Elfíka si vybojovala vítězství v BIS. Bylo to již její 7. vítězství!!!
Ještě v této kategorii byla perská Florance my Dream, která v neděli dosáhla z této party Hokamáčků na úspěch nejvyšší. Byla nominovaná do BIS, vyhrála BIS v koťatech 6.10 m., porazila dospěláky, vyhrála celou kategorii 1 a byla BOB 4. Florko, vzalas to útokem za správný konec!!! Jaruško, moc dík za super přípravu.


V kat. dospělých se zúčastnila naše černá tečka Black Point, byla po oba dny nominovaná, jejím handikepem je jarní srst.
Za kocoury nechyběl IC. Bárny Tabby Mág, JW, získal po oba dny titul CAGCIB, ostatní pomluvy okolo něho na této výstavě raději nebudu komentovat. Jeho velký úspěch leží mnoha lidem v žaludku, není nic snadnějšího, než ho nějakými pomluvami poškodit!
Avšak bojovník se nevzdává!!!
Na tuto výstavu se vždy těším a určitě se, pokud to bude možné, za rok zase zúčastníme.
5. května 2012 se konala MVUK v Brněnském hotelu Avanti.
Naše parta Hokamáčků opět nechyběla a opět dala o sobě dostatečně svým úspěchem vědět. Po 5 letech výstavní pauzy se ve třídě veteránů zúčastnila moje milovaná SC. Chanel White Zampino, DM.

    

A dokázala, že krom toho, že je skvělá matka, si také ve svém věku 7 let umí udržet výbornou kondici, kterou by jí mohla leckterá mladá kočka závidět.


 U zahraničních posuzovatelů ze všech konců světa sklidila velký obdiv, který byl ohodnocen v BIS krásným pohárem. Premiérou byla tato výstava pro Chanelčiného synka Charmíčka. Ten zahájil svoji výstavní dráhu suverénně a s naprostým klidem. Moc se líbil a byl nominován do BIS v kategorii koťat 3.6 měsíců. Je to velice úspěšný start.

    
V koťatech 6.10 měs. Se zúčastnila hned trojice dorostenců. Exotická krémová tečka Ensy, JW. Ve velké konkurenci si vybojovala nominaci do BIS. Opět tak dokázala, že její proporce, které jsou mnohem výrazněji vidět oproti perským kočkám, které ledacos mohou zamaskovat dlouhou srstí, jsou krásné.

Druhou kočičkou v této kategorii byla její spolubydlící perská Florance. Ta si také vybojovala nominaci do BIS a ve velké konkurenci vyhrála svojí  malovanou srstí BIS. Obě patří Jarušce Součkové, které tímto děkuji za vzornou péči a přípravu.

Třetí se v této kategorii zúčastnila strakatá perská Georinnka Julka Muchy, ta měla svůj posudek samou chválu, ale pro velké množství koťat se do nominace nedostala. Trénovat výstavy je pro koťata také velice důležité. Julku, nesmutni, ona ti ještě udělá spoustu radosti, neboj!

V dospělých kocourech opět nechyběl náš Bárny tabby Mág, získal  další titul  CAGCIB. Z mně nepochopitelných důvodů po velkém množství vyhraných výstav nestál posuzovateli za nominaci, každému se hold líbí něco jiného. Důležitější byl pro něho získaný titul. Však on si to ještě určitě se svojí neskutečně dlouhou srstí vynahradí.

V dospělých kočkách se zúčastnily Bárnyho sestřičky. Z Francie přiletěla perská tečkovaná bikolorka Bonnie, která získala svůj první a druhý titul CAC. Měla jsem velkou radost, že jsem měla možnost ji po roce zase vidět, jak roste do krásy. Žije se svojí paničkou, Martinou Duchoňovou ve Francii a doufám, že ji zase po nějaké době opět uvidím.

Druhá Bárnyho sestřička, nám již hodně známá exotická Black Point, byla z dospěláků nejúspěšnější. Nejenže získala titul CAGCIB, byla nominovaná do BIS, ale vyhrála BIS. Přidala si tak další čárku ke svému velkému množství vyhraných BIS. Pointy je Jany Klierové a dělá jí svými úspěchy velikou radost.

    
Výstava byla ukončena včas, a tak jsme byli poměrně brzy zpět v naší stověžaté matičce Praze, budeme se chystat za týden na další výstavu, která bude v Mostě. Všem zúčastněným gratuluji k úspěchu a děkuji za super reprezentaci.
O víkendu 24. a 25. března se konala MVUK v Mojžíři. Na této výstavě bylo opět dostatečně Hokamáčků. Avšak nástup jara není zrovna ideální pro kvalitu srsti téměř u všech chlupatých savců. I na našich čičinkách se bohužel výměna zimní srsti začala projevovat. Toto se samozřejmě projevilo i na hodnocení některých z nich. Vypadá to na výstavní pauzu, co naděláme! Za nejmladší koťata ze zúčastnili 3 potomci Hokamáčků, vrh Bassper Lenky a Vládi Hanákových. Koťata ještě nemají problém s jarním línáním a tak si vedla velice úspěšně. Po oba dny byla nominována a v neděli malá modrokémová bikolorka vyhrála v BIS. Je to mimořádně vyrovnaný a povedený vrh, moc jim fadím a gratuluji.

    
Dále ve stejné kategorii koťat 3.6 měsíců se zúčastnili sourozenci černě želvovinová bikolorka Georginne Julka Muchy a můj černobílý Gregorek. Oba mají krásný posudek, ale pro velký počet koťat v této skupině, nebyli nominováni. I trénovat vystavování u tak malých prcků je velice důležité.

    
V kategorii 6.10 měsíců se zúčastnil exotický Elfík Jany Klierové, který byl v neděli nominován do BIS. A perská modřeželvovinová bikolorka Jarušky Součkové Florance také měla velice krásné hodnocení, ale koťat tam bylo opravdu hodně a do BIS se mohl dostat pouze určitý počet.

    
V dospělých kočkách se zúčastnila moje červená exotka Romantic Red Fairy, na které se bohužel výměna srsti projevila velice mnoho. Byla jsem moc ráda, že jsme obhájily titul CAGCIB. Bude mít výstavní dovolenou! I na druhé dospělé kočce, známé Black Point se projevuje výměna zimního kožíšku. Po oba dny si ale obhájila titul CAGCIB a v neděli byla i přes tento handicap nominovaná a vyhrála v BIS.

    
Posledním, ale nejúspěšnějším byl Bárny Tabby Mág. Byl tam pouze v sobotu, ale opět přišel, viděl, zvítězil a byl BOB II.


 Na jeho srsti se zatím ani v nejmenším jaro neprojevuje, je jedna veliká chlupatá koule! Doufejme, že mu to ještě chvíli vydrží. Bárny moc gratuluji.
10. března se konala MVUK v Polsku  kousek od našich hranic, v městě Walbrzych.
Zúčastnila se jí celá delegace Hokamáčků  a jejich potomků a přijela, viděla, zvítězila, vyhrála vše, co se dalo ! Tři malé slečny manželů Hanákových si všechny vybojovaly nominaci do BIS a malá černá stříbřitá želvička Brigittka jednohlasně proti velké perské konkurenci vyhrála v koťatech 3.6 měsíců.

    
Trochu větší miminko Elf Black Point Jany Klierové si vybojoval nominaci do BIS a vyhrál v koťatech 6.10 měsíců.

V dospělých kočkách se zúčastnila moje Zolly Sweet Princess, získala poslední titul CACIB a stala se tak INTERCHAMPIONKOU!

Dále se v dospělých kočkách zúčastnila známá Black Point Jany Klierové, získala poslední titul CACIB, stala se také INTERCHAMPIONKOU, vybojovala si ve veliké konkurenci peršanek nominaci do BIS a s přehledem vyhrála v dospělých kočkách BIS!

Poslední z party Hokamáčků se zúčastnil v dospělých kocourech všem již známý Bárny Tabby Mág. Získal poslední titul CACIB, stal se tak INTERCHAMPIONEM, byl nominovaný do BIS, vyhrál v dospělých kocourech BIS, pak porazil svoji sestřičku a byl BOB III! Bárny, nemáš chybu!!! Velká gratulace !!! A Míše dík za super přípravu.

Výprava k polským kočkařům se velice vydařila a myslím, že polští vystavovatelé byli velice rádi, že tam parta Hokamáčků nebyla v neděli. Ale všeho s mírou, úspěch to byl obrovský!!!

Dne 3. a 4. března se konala v KC v Praze MVUK , kterou pořádala 1.OK Praha.
Na této výstavě byly vyhlášeny výsledky soutěže kočka roku 2011.
V této soutěži se naše chovatelská stanice umístila na 1. místě ze všech chovatelských stanic všech plemen koček v ČR!!!




V minulých létech se nám povedlo být několikrát 3., také jsme byli 2. Nyní jsme konečně dosáhli na krásné 1. místo.

Mám z toho obrovskou radost! Je to ale nejen zásluha mých odchovů, ale také majitelů všech mých hokamáčků. Tímto bych jim všem chtěla poděkovat, že se o mé odchovy vzorně starají, že je mají rádi a že moji chovatelskou stanici vzorně reprezentují na výstavách a mají s nima velké úspěchy. Vždyť v soutěži jednotlivců se to na předních místech hokamáčkama jen třpytí.

Jako nejlepší chovné zvíře se na 1. místě umístil exotický krémový stříbrňáček manželů Hanákových SC.Jewel Silver Hokami, JW s počtem bodů 774!!! Jewelku máš můj obdiv a tvoji páníčkové také!




Na druhém místě se umístila perská kémovobílá princezna SC. Sue Ellen Hokami, JW, která je Míši Kašparové.




Na třetím místě byla moje exotická stříbrňačka GIC. Ullis Jeanne Hokami.


    



Na pátém místě se umístila opět exotická kočička manželů Thinových GIC. Orchidea Lily, JW.

V koťatech zvítězil náš chlupáč Bárny Tabby Mág Hokami JW , kterého máme společně s Míšou Kašparovou. Ale o jeho neskutečně dlouhou a hustou srtst se vzorně stará Míša.




Hned za ním na druhém místě se umístila jeho sestřička s nepatrným rozdílem bodů, exotická Black Point Hokami, JW, která je Jany Klierové.



Na třetím místě v soutěži koťat se umístila opět exotická kočička černá stříbřitá bikolor manželů Hanákových Ayleen silver Gem Hokami,JW.




Za ní na čtvrtém místě byla její sestřička stejné barvy, moje exotická Agness Butterfly Hokami.


A páté místo obsadila opět moje perská krémovobílá Zolly sweet Princess Hokami,JW.


    

Jak je vidět, moji hokamáčkové se na výstavách neztratí! Všechny je miluji a jsem na ně velice pyšná. Jen jedno mě mrzí, že poslední roky je na výstavách mezi chovateli perskýcha exotických koček velká závist a zloba. Vím, že ne všichni mi tento velký úspěch přejí, po straně mně pomlouvají, ale to už je bohužel někdy ta naše česká povaha. Vždyť já jsem na tento úspěch čekala  dlouhých 30 let! A kdo vydržel tak dlouho chovat kočky, neustále promýšlet vhodná spojení, po nocích vstávat ke koťatům, starat se o zestárlé kočky,( mám doma čtrnáctiletého kocoura a několik12ti a 11ti letých kočiček), žádnou z nich jsem nikdy nedala z domu, jen proto, že je stará, dožijí vždy všechny u mě, narozdíl od jiných chov. stanic, kde dávají 5ti leté a starší kočky pryč, nebo je dokonce dají bohužel i někdy uspat, tak ten si jen umí představit, jak zasloužené je toto krásné vítězství. A těm, kteří mi toto přejí, moc děkuji za gratulace a věřím, že i jim se to jednou také povede.



Na této výstavě se v sobotu zúčastnil Ch. Bárny Tabby Mág Hokami JW, který vyhrál v dospělých kocourech a následně vyhrál celou výstavu, byl BOB I !!! Je to mladý  roční kocourek a o to je to větší úspěch, porazil staší, vyspělejší kluky. Bárníčku mám z tebe velikou radost!


    


V sobotu dospělé kočky s přehledem porazila setřička Bárnyho, exotická CH. Black point Hokami,JW Jany Klierové.


Dále se v sobotu také zúčastnila moje exotická stříbrňačka GIC. Ullis Jeanne, která získala titul na evropského championa CACS a vybojovala si nominaci do BIS.



Výstavní harcovník Jewel Silver se zúčastnil po oba dny, ale tentokrát mu štěstí moc nepřálo, alespoň se podíval mezi kočky a přišel si pro pohár vítězného kocoura roku 2011.


Také jeho" žena" IC. Ayleen Silver Gem, JW se zúčastnila, hlavně proto aby oba předvedli své tři dcerky, plyšové exotické stříbňačky. A že jejich dětičky jou krásné, se ukázalo, když vyhrály nejlepší vrh.


    

Mají být oba na co pyšní! Samozřejmě i jejich páníčkové, bez jejichž péče a financování by nemohly mít takový úspěch.

V soutěži koťat 6.10 měsíců se zúčastnil exotický tečkovaný Elf black Point Jany Klierové, který si po oba dny vybojoval nominaci do BIS.




A aby toho nebylo málo, byla zde ještě exotická krémovobílá tečka Jarušky Součkové, Ensy, která v neděli svým vítězství v BIS získala titul JW. Moc oběma gratuluji!



A poslední, nejmladší účastnice této výstavy malá perská želvička Georginne magic Doll Hokami Julka Muchy si v sobotu vybojovala na své první výstavě nominaci do BIS. I to je krásný úspěch!



Byla to krásná výstava, slavili jsme, pili šampaňské s jahodami a skvěle jsme se bavili. Vždyť takové zářivé slunce nesvítí moc často!!!

18. a 19. února 2012 se konala mezinárodní výstava v KC v Praze, kterou pořádal Felis Club Praha. Tato organizace má dlouholeté zkušenosti s pořádáním výstav a tak běželo vše jako na drátku. Naši Hokamáčci se opět zúčastnili v hojném počtu a dá se říci, že všichni měli velký úspěch. Za koťata se zúčastnilo hned 5 hokamáckých miminek. Premiéru měl nejmladší černobílý Gregorry Elegant. Obstál na 1, velice se líbil paní Steihauser, ale v tomto věku tam byla 3 koťata a vyhrát může jen jedno.

Totéž se dá říci o perské modře želvovinové bikolorce malé Florance Jarušky Součkové, byla u stejné posuzovatelky. V neděli se jí zadařilo lépe, byla u jiného posuzovatele a vybojovala si nominaci do BIS.

Exotická červenobílá Ebonny  Mirky Křížové měla velkou konkurenci z Ruska. Kocourek byl krásný, ale všichni jsme pochybovali o tom, že je to 10 ti měsíční kotě, vypadal se svojí velkou hlavou alespoň o 3.4 měsíce starší. Může to však být pouze naše domněnka. Proti tomuto obrovi malá, skutečně 6 a ½ měsíční Ebonnka nemohla mít šanci, i když se po oba dny moc líbila.

Exotická krémovobílá tečka Ensy také Jarušky Součkové si v sobotu vybojovala nominaci do BIS (obři byli u jiného posuzovatele.) Avšak v BIS se sešli 2 obří kocourci, téměř dospělí, oba byli krásní, ale do koťat měli daleko. Pak zase 6 a ½ měsíční Ensy byla téměř bez šance. Ale i nominace do BIS je v tak velkém počtu koťat veliký úspěch! Exotický černý tečkovaný bikolor Elf měl z hokamáckých miminek největší úspěch. V sobotu byl nominován do BIS, avšak porazil ho jeden z obrů, v neděli to bylo obráceně! BIS vyhrál po nerozhodném počtu hlasů na rozhodnutí MUDr. Říhové malý Elfík Jany Klierové. Byl to veliký úspěch a fandila jsem mu moc!!!

Z dospělých kočičáků se zúčastnila moje chlouba Bárny Tabby Mág, o kterého vzorně pečuje Míša Kašparová. V sobotu vyhrál v dospělých kocourech BIS. V neděli byl nominovaný, avšak i přes svoji bezkonkurenční srst si vítězství nevybojoval. Totéž bylo s jeho sestřičkou, exotickou Black Point Jany Klierové. V sobotu  o jeden hlas před mojí  exotickou stříbrňačkou GIC. Ullis Jeanne vyhrála BIS v dospělých kočkách, v neděli byla poražena bílou peršankou, která tam v sobotu nebyla. Zkrátka každému se líbí něco jiného a vždycky sluníčko nesvítí! V dospělých kocourech se v neděli zúčastnil SC Jewel Silver, aby nevyšel ze cviku. Byl úspěšný, jako obvykle, vybojoval si nominaci do BIS. V dospělých kočkách se také zúčastnila Jewelkova nevěsta, která po oba dny získala titul CAGCIB a v sobotu byla nominovaná do BIS.

    
V neděli se konala soutěž valentinských párů. Zúčastnila se jí známá dvojka Lenky a Vládi Hanákových SC. Jewel  a IC. Ayleen. Z třinácti párů různých ras valentinsky oblečených se dostali mezi první 3 nejlepší páry. Moc jim to slušelo!!

Mně se výstava moc líbila, naše parta byla velice úspěšná, skvěle´jsme se bavili, byli jsme na dobrém obědě. Co více bych si mohla přát, vždyť je to náš koníček a máme naše miláčky pro radost a výstavy pro zpestření běžného chodu života. Není nad to držet se hesla „ VŽDY S ÚSMĚVEM“.
21. a 22. ledna 2012 se konala MVUK v Praze 6 v hotelu Diplomat. Byla to v novém roce první výstava pro Hokamáčky. Zúčastnili se jí v hojném počtu. Malá krémová tečka EnsyJarušky Součkové z Prahy si v neděli vybojovala nominaci do BIS, v sobotu byla ve výběru do nominace poražena červenobílou sestřičkou Ebonny Mirky Křížové z Kostelce n. Č. Lesy.

    
Avšak obě po oba dny svým vítězstvím převálcoval bráška černá tečka Elf Jany Klierové z Kralup. Pro něho tato výstava byla premiérou. Svoji výstavní kariéru zahájil prudkým útokem.

    
V sobotu se ještě zúčastnila poprvé malá perská modrokrémová bikolorka Florence, která je také Jarušky Součkové, ale ve výběru do BIS ji taktéž převálcoval Elfík.


Na této výstavě se opět bohužel stalo, že většina koťat byla soustředěna pouze ke dvěma posuzovatelům, takže na nominaci měla šanci pouze 2 koťata, což byla velká škoda. V sobotu se také zúčastnil ostřílený výstavní harcovník Florian Tiger manželů Thinových. Získal poslední titul na evropského šampiona CACS a byl nominován do BIS. Na této výstavě se stal SUPREMECHAMPIONEM! Moc gratuluji a děkuji za vzornou reprezentaci po celou jeho výstavní kariéru.

Po oba dny se zúčastnila moje krémovobílá princeznička Zolly a získala 2x titul CACIB, také z ní mám velkou radost.

Zlatým hřebem byli dva sourozenci, na které jsem obzvláště pyšná. Perský Bárny Tabby Mág, který si ve velké konkurenci vybojoval vítězství v BIS v dospělých kocourech po oba dny. Míšo, dík za SUPER přípravu!

    
Druhým zlatým hřebem byla jeho sestřička Black Point, která po oba dny získala v obrovské konkurenci vítězství v BIS v dospělých kočkách. A nejen to, byla vybrána starostkou Prahy 6 jako nejhezčí kočka výstavy!!!

    
Nutno zdůraznit, že oběma je teprve 1 rok! Jak je patrno, výstavní sezonu pro tento rok zahájili Hokamáčci velice úspěšným startem. Všichni mi dělají radost a jejich pánečkům moc děkuji za to, že se nejen mají u nich skvěle, ale i za to, že mé odchovy vzorně reprezentují, moc, moc díky vám všem!!!
Archiv rubriky výstavy:

Výstavy v roce 2023


Výstavy v roce 2022


Výstavy v roce 2021


Výstavy v roce 2020


Výstavy v roce 2019


Výstavy v roce 2018


Výstavy v roce 2017


Výstavy v roce 2016


Výstavy v roce 2015


Výstavy v roce 2014


Výstavy v roce 2013


Výstavy v roce 2012