VÝSTAVY 2015

28.11. 2015 se konala MVK ve slovenském Viničném.
K našim sousedům jezdíme rádi, máme s nimi velice dobré vztahy a jejich výstavy se nám líbí.

Tentokrát se zúčastnili 3 zástupci Hokamáčků.
Za koťata 7-10 měsíců se zúčastnila strakatá Eleonorka, byla nominována do BIS a stala se nejlepším kotětem 7-10 měsíců. Bylo to její páté vítězství v BIS a splnila tak podmínky pro získání titulu JUNIORWINNER. Jsem moc ráda, že ta strakatice zůstala doma, dělá mi velkou radost.
Za dospělé kočky bojovala CH.VANESS BLUE STAR OF TAIZA, JW, získala titul CACIB.
Za dospělé kocoury bojoval můj Rubínek, získal titul CAGCIB, a byl nominovaný do BIS. Tam je někdy boj těžký, ovlivněný lidským faktorem a zejména osobními vztahy a tak,ač byl Rubča v daleko lepší kondici, vyhrála jeho trvalá konkurence bez srsti. ........ i to se někdy stává! Ale z boje se neodchází, jednou mu to zase vrátíme
Pro Hokamáčky to byla poslední výstava v tomto roce, budeme si užívat adventu a klidných vánoc, neboť své plány na letošní výstavní období jsme již splnili na 100%. Budeme se těšit na příští výstavní rok 2016, který bude pro naší kategorii I velkou změnou.

Dne 21.a 22.11.15 se konala mezinárodní výstava v Lysé n.Labem, kde se Hokamáčči zúčastnili v hojném počtu.
Za koťata 4-7 m. se z neobvyklého počtu 13ti koťat zúčastnilo 5 Hokamáčků. Byla to Indiana Magic exotická černá mramorovaná želvinka a Christian Princ exotický červený stříbřitý mramorovaný kocourek Mirky Křížové (chov.stanice Taiza, CZ), Charlie Zig Zag exotický černý mramorovaný kluk Adélky Podzemské a moji 2 peršánci modrý Ittis Blue King a černý tečkovaný Ignácio Smog Dream.

Byla velká škoda, že kat.I posuzovali pouze 2 posuzovatelé, přesto, že ji mohli posuzovat téměř všichni pozvaní posuzovatelé. Stalo se tak, že na BIS byla pak pouze 2 zvířata. Tak, přesto, že tam byla spousta hezkých koťat, která by normálně měla velkou šanci na nominaci, mohla být nominována pouze dvě. Všechna naše miminka měla úspěch a krásné posudky, nejmenší Ignácio si v neděli dokonce vybojoval nominaci do BIS.
Za starší koťata 7-10m. se zúčastnila exotická strakatá Eleonorka, která byla po oba dny BIS. Tato kočička má na svém kontě již 4 vítězství, budu jí držet pěsti, aby se jí ještě jednou podařilo zvítězit, aby získala titul JUNIORWINNER, jako její sestřička Esterka.

Hlavním účastníkem za Hokamáčky byl v dospělých kocourech X-Treme Rubin, exotický stříbřitý červený tečkovaný kocourek, velká posila do našeho týmu od Magdy Kmoškové ze Slovenska. Rubínek získal oba dny titul CAGCIB, v sobotu byl v těžké konkurenci nominován do BIS a stal se nejlepším kocourem kat. l.

Rubínek má skvělou povahu, je to obrovský mazel, velice komunikativní, dělá mi velkou radost. Moc za něho Magdě děkuji!
Na výstavu do Lysé se vždy těším, je vždycky dobře zorganizovaná, tentokrát bych ale vytkla pořadatelům rozdělení zvířat k jednotlivým posuzovatelům. Kdyby posuzování kat. I dělalo více posuzovatelů, bylo by více koček na BIS, tedy větší konkurence a i pro diváky zajímavější soutěž, škoda, že takto výstavní výbor neuvažoval. Snad příště. ....... Budu se těšit zase za rok.

Dne 10.10. 2015 se konala MVK ve Zdicích. Této výstavy se zúčastnil náš Rubínek, Vanesska a malá Eleonorka.
Rubínek získal titul CAGCIB.

Vanesska získala titul CACIB.

Malá Eleonorka byla nejúspěšnější byla za koťata 7-10 měsíců nominována do BIS a stala se nejlepším kotětem 7-10 m.

Mám z ní velkou radost, je to mé strakaté sluníčko.
Tato výstava byla pro kat.1 pouze jednodenní, ale i tak to byla příjemně strávená sobota.

Poslední víkend v srpnu se konala mezinárodní výstava v K. Varech.
Tuto výstavu pořádala ZO, která má dlouholeté zkušenosti a podle toho také průběh výstavy neměl chybu! Vše běželo jako na drátku, i občerstvení bylo super. A ještě zde Hokamáčči zabodovali, co více si přát?
Za dospělé kocoury bojoval můj Rubínek, přesto, že je teprve roční a ještě nehotový, byl velice úspěšný a udělal mi velikou radost. Po oba dny získal titul CACIB, byl nominován do BIS, stal se nejlepším kocourem kat. I, nejlepším v celé kategorii I a v sobotu byl 3. nejlepší zvíře celé výstavy, v neděli 4. nejlepší kočkou celé výstavy. Na tak mladého kluka, je to úspěch obrovský a moc si ho považuji!

Na této výstavĕ splnil podmínky pro udělení titulu INTERCHAMION!
Za malá koťata se zúčastnila exotická Esterka Julka Muchy. Po oba dny byla nominována do BIS, avšak štěstí jí nepřálo, vítězství není vždycky o kvalitě. ....... snad příště. Věřím, že se jí podaří získat titul JW.

Děkuji pořadatelům této výstavy za super víkend a budu se těšit na další výstavu v K.Varech.


2.srpna se zúčastnili Hokamáčči mezinárodní výstavy na Slovensku v Bratislavě.
Rubínek získal první titul CACIB, byl nominován do BIS a stal se nejlepším v kat.1.

Za malá koťata bojovala Esterka a stala se vítězným kotětem 4- 7 m. Je to již její 3. vítězství, tak doufám, že se jí podaří získat titul JW!

Byla to moc hezká výstava v obchodním centru v klimatizovaných prostorách, pohodová!
Děkuji pořadatelům v čele s ředitelkou Gabrielou Minárovou, výstava neměla chybu!

Poslední víkend v červenci se konala mezinárodní výstava v Plzni.
Tuto výstavu pořádala pražská ZO 4/17.
Této výstavy se zúčastnil Rubínek a malá Esterka Julka Muchy.

Rubínek po oba dny získal titul CAC a splnil tak podmínky pro získání titulu CHAMPION. V neděli si ve velké konkurenci vybojoval nominaci do BIS.
Ester Snow Angel se stala nejlepším kotětem 4-7m. kat 1 po oba dny.
Byl to její start na výstavní dráze a zvládla ho na 1! Je to šikovné mimčo!
Za velká koťata se zúčastnila strakatá Henriettka manželů Hejdových a po oba dny byla nejlepším kotětem 7-10 měsíců kat.1.
Výstava byla v krásných klimatizovaných prostorách Park hotelu, jen škoda, že to nebylo v Praze, když ji pořádala pražská ZO náklady na 4x cestu do Plzně se tak značně podražily.
Moc všem 3 Hokamáčkům gratuluji, dělají mi velkou radost!
Poslední víkend v červnu se konala mezinárodní výstava Interfelis v Brně.
Této výstavy se zúčastnil poprvé za dospělé kocoury můj Rubínek. A vedl si naprosto skvěle! Získal titul CAC, byl nominován do BIS a byl druhým nejlepším zvířetem celé výstavy! Bezvadný začátek v dospělých, udělal mi obrovskou radost!

Druhou Hokamačkou byla moje malá strakatá Eleonorka. Ta za koťata 4-7 m. byla nominována do BIS a stala se nejlepším malým kotětem. Na své první výstavě se chovala naprosto suverénně, mám z ní radost!

Tuto výstavu jsme si užívali, byla zde vystavována i jiná zvířata, psi, králíci, koně, ptáci. Výstava Propet je jednou za 2 roky a tak bude ještě spousta jiných výstav, než se opět této dočkáme, ale už se teď těším.

16. a 17.5. se konala mezinárodní výstava v Praze v hokejové hale Slavie.
Zúčastnily se jen 2 zástupkyně Hokamáčků, ale výsledek stál za to!
Za dospělé kočky to byla Vanesska. Získala poslední titul na championa CAC, byla nominována do BIS a stala se nejlepší kočkou kat. I! Vanessko, děláš mi velikou radost!
Druhou Hokamačkou, ale patřící manželům Hejdovým, byla strakatá Hennrieta. Ta zabodovala úplně nejvíce! Stala se nejlepším kotětem 4-7 m. a byla NEJLEPŠÍM zvířetem kat.I! Hennrietce i jejím páníčkům moc gratuluji, byl to zatím její největší úspěch!
Tato výstava byla moc hezká bezvadně zorganizovaná, poháry a ceny byly úžasné! Masky některých účastníků neměly chybu! Díky pořadatelům za příjemně strávený víkend.

9. a 10. května byla MVK v Mostě.
Zde zastupovala Hokamáčky v dospělých kočkách poprvé moje Vanesska. Po oba dva dny získala titul CAC.

V této kategorii ještě soutěžila perská Paloma Semi Sweet, po oba dva dny získala titul nejvyšší CACE a byla nominována do BIS.
Za malá koťata soutěžila Hennrieta, také manželů Hejdových, stala se vítězným kotětem 4-7 měsíců.
Výstava byla pohodová, velice hezky zorganizovaná, díky pořádající organizaci, byl to hezky prožitý víkend!
18. a 19.4. se konala MVK v Karlových Varech. Této výstavy se zúčastnilo 5 zástupců Hokamáčků.
Za starší koťata bojoval nový kluk Rubínek. Po oba dny si vybojoval vítězství v BIS a byl nejlepším zvířetem kat.I, postoupil do BOB a byl 4. nejlepší kočkou celé výstavy. Byl to doposud jeho největší úspěch. Těmito dvěma vítězstvími splnil podmínky pro získání titulu JUNIORWINNER! Mám z něj velikou radost!
Za malá koťata se zúčastnila Hennrieta Princess Monthly Shine, CZ, což je miminko Hokamáčků, po oba dny vyhrála v BIS a splnila tak podmínky pro získání titulu JUNIORWINNER! Za dospělé kočky se zúčastnila perská GIC.Paloma Semi Sweet Hokami.CZ , která po oba dny získala titul CACE (nejvyšší).
Palomka a Hennrieta patří manželům Hejdovým, oběma moc děkuji za vzornou reprezentaci.
Další dospělou kočkou byla moje exotická Very Nice Faustia, byla na výstavě poprvé, ale chovala se vzorně. Po oba dny získala titul CAC a byla nominovaná do BIS.
I moje druhá kočička exotická běluška Cleontinnka byla poprvé představena, také získala po oba dny titul CAC a také byla nominovaná do BIS. Byl to pro obě mladé kočičky krásný začátek výstavní kariéry.
Tato výstava neměla chybu! Byla velice dobře zorganizovaná, také ji pořádala zkušená organizace.
Hned u vchodu se podávala becherovka, charakteristická pro toto město.
Občerstvení také nemělo chybu, průběh výstavy a ukončení rovněž ne.
Poháry byly překrásné.
Nezbývá než se těšit na další letní výstavu Klubu koček Karlovy Vary.

Dne 28.a 29.3 2015 se konala mezinárodní výstava v krásném prostředí zámku Nový Světlov.

Tuto výstavu pořádala ZO Zlín a byly zde předány ceny národním vítězům za rok 2014.
Do zámeckého prostředí si tentokráte udělal výlet můj malý Rubínek, soutěžil za koťata ve třídě 7-10 m.

Po oba dny byl nominován do BIS, měl však konkurenci, kterou bylo vyloučeno porazit.
To jsou někdy věci mezi nebem a zemí a přes ně nejede vlak.
Po oba dny měl krásný posudek, v sobotu ho posuzoval p. Spijker (NL) a v neděli p.Reijers, oba posuzovatelé se nad ním rozplývali, moc se líbil, mám z toho radost, že jsem si nepořídila špatného kluka.
Výstavu si užíval dokonale, nejlepší to bylo na hotelovém pokoji, kde postel neměla chybu a dokonce si přivlastnil poháry národních vítězů, které patřily kočičkám manželů Hejdových (Monthly Shine, CZ).

Tato výstava měla velice kladný ohlas, všem zúčastněným se moc líbila.
ZO chovatelů koček Zlín patří právem velké uznání, škoda, že to mohu posoudit jen z fotografií a nadšeného vyprávění kočičích přátel.
Budu doufat, že se příští rok budu také této krásné události moci zúčastnit.
(Mám doma malá kočičí miminka, o která by se mi neměl kdo postarat).
Čekají na nás s Rubinkem další výstavy, na které se budeme těšit, také na naše přátele a naše odchovy Hokamáčků, je to koření mého života. ......

Výprava nikoli velrybářská, ale kočičí na mezinárodní výstavu do Bratislavy 22.3., vydařila se.
Já a moji kluci kočičí Faustík a Rubinek jsme jeli s přáteli kočkařemi luxusním autíčkem na bezva nedělní akci.

S námi ještě jel Julek Mucha s kočičkou Chloe Golden Fly a hlavně nás vezli manželé Hejdovi svým krásným autem.
Ti na výstavu vezli kočičku Palomku Semi Sweet Hokami.CZ a malou, malovanou exotickou Henrietku. Cesta nám utekla, jako z vody a my byli na výstavě úplně první.
Naše kočenky si vedly skvěle.
Můj IC . FAUSTO Nero Dialtavila, CZ získal titul CAGCIB, vzhledem k jeho jarní srsti jsem to považovala za velký úspěch.

Můj druhý malý kluk X-Treme Rubin měl velký úspěch. Byl nominovaný do BIS a stal se vítězným kotětem 7-10 m. kat.1.


Druhý velký úspěch jsme slavili s kočičkou Palomkou, která se narodila u Hokamáčků. Získala titul CACIB, tímto se stala INTERCHAMPIONKOU, vybojovala si nominaci do BIS a stala se nejlepší kočkou kat.1.

Druhá kočička Hejdových, malá Henrietka byla v kat. koťat 4-7 m. nominována do BIS. Tato malovaná panenka je po obou rodičích Hokamáčcíh, její páníčci z ní mají radost, povedla se, jsem na takové pokračování rodu Hokami.CZpyšná.

A čtvrtou absolventkou naší výpravy byla Chloe Golden Fly Julka Muchy. Je to perská krémová stříbřitá kočička a získala titul CACIB, stala se tak INTERCHAMPIONKOU a byla nominována do BIS. Tuto kočičku jsem vychovala se svými koťaty a mám ji za vlastni, dělá mi radost! Tato výprava neměla chybu, byli jsme všichni nad míru spokojeni, výstava byla také moc dobře zorganizovaná, aby také ne, pořádali ji zkušení pořadatelé! Patří jim za to velký dík!
Rubínek s Henrietkou se chystají následující víkend spolu se dvěma národními vítězi manželů Hejdových na výstavu do Světlova, budu jim všem držet palce!

Dne 15.3.2015 se konala mezinárodní výstava v Praze v hotelu DAP, kterou pořádala má mateřská organizace 1. OK Praha. Výstavou se nesla pohodová přátelská atmosféra. Bylo bohaté občerstvení, na kterém se podíleli členové našeho výboru, ale i děvčata ze ZO Andrey Lacmanové, kterým patří velký dík za vydatnou pomoc.
Této výstavy se zúčastnil za dospělé kocoury můj černý Faustík. Blížící se jaro jeho kožíšku vůbec neprospívá. Přesto získal titul CAGGCIB a byl nominován do BIS.

Za starší koťata se zúčastnila Vanesska, která byla již po páté vítězným kotětem a tímto vítězstvím obhájila titul JUNIORVINNER. Mám z této malé kočičky velikou radost.

Tato výstava se mi moc líbila, zejména ta pohodová přátelská atmosféra a všem, kteří se na ní podíleli, patří velký dík.

Dne 14. a 15.2.2015 se konala mezinárodní výstava v pražském hotelu Diplomat.
Touto výstavou zahájili Hokamáčci po roční pauze zase výstavní dráhu.
Zúčastnili se jí naši dva noví prckové.
Rubínek za malá koťata po oba dny si vybojoval svá dvě první vítězství v BIS. Je to moc šikovný kluk a předváděl se jako zkušený manekýn.

Za starší koťata bojovala Vanesska, které se v sobotu nepodařilo vybojovat nominaci, neměla dobrou náladu a přivírala oči. V neděli se na to lépe vyspala, byla nominovaná do BIS, který také vyhrála. Je to již její 4. vítězství v BIS!


Archiv rubriky výstavy:

Výstavy v roce 2023


Výstavy v roce 2022


Výstavy v roce 2021


Výstavy v roce 2020


Výstavy v roce 2019


Výstavy v roce 2018


Výstavy v roce 2017


Výstavy v roce 2016


Výstavy v roce 2015


Výstavy v roce 2014


Výstavy v roce 2013


Výstavy v roce 2012