VÝSTAVY 2013

14. a 15. prosince se konala poslední mezinárodní výstava v tomto roce.
Byla v pražském Top hotelu Praha.
Zúčastnily se jí tři Hokamačky.
 Za koťata byla pouze v sobotu perská Palomka manželů Hejdových. Vybojovala si při velké konkurenci nominaci do BIS, bohužel však byla poražena exotickou kočičkou, která byla také hezká. Vyhrát může vždy jen jeden,:.( a tak půjdeme v novém roce znova do boje.:.) I tak patří můj obdiv její paničce, neboť Palomka je harlekýnka a je zářivě bílá a její srst je neskutečně dlouhá a nadýchaná. To také ocenila paní posuzovatelka.

 Za dospělé kočky reprezentovaly Hokamáčky mé dvě exotické stříbrňačky, mamča s dcerou. Agness a Jezabellka. Obě získaly po oba dny tituly CAGCIB a Agnesska byla v sobotu nominovaná do BIS.

Výstava se mi moc líbila, byla tam krásná pohodová vánoční atmosféra. A protože to byla závěrečná výstava v tomto roce, chtěla bych poděkovat všem výstavním výborům, které letos výstavy pořádaly. Všem přeji krásné a pohodové vánoce a hodně elánu do příštího roku. Letos se bohužel spousta výstav nekonala, byla by velká škoda, kdyby výstavy nebyly. Bohužel to díky novému nařízení, že všechny kočky s PP jsou automaticky chovné, k tomu spěje.

 

 Na závěr bych chtěla moc poděkovat včem majitelům Hokamáčků za to, že se o ně dobře starají, že je mají moc rádi a že na výstavách vzorným předvedením reprezentují u nás v ČR, ale i v zahraničí mateřskou stanici HOKAMI,CZ. Všem vám i vašim kočičkám přeji do nového roku hlavně hodně zdraví, protože to je nejdůležitější, hodně elánu a chuti do boje na výstavách a také hodně finančních prostředků, které jsou k tomu velice nutné a které se bohužel často nedostávají. Přeji všem krásné a klidné vánoce a budu se těšit na další výstavu hned v lednu v pražském Diplomatu :.)






23. a 24.11. se konala mezinárodní výstava v Lysé n. Labem. Zúčastnili se jí 3 Hokamáčci.


Za dospělé kočky obhájila třetí titul CACIB má stříbřitá želvovinová Jezabellka a stala se tak INTERCHAMPIONKOU. Je to mladá kočička, která ještě neměla koťátka, po kterých se kočkám dodělává hlava a celkově zmohutní. I tak jsem s jejími úspěchy spokojená, vždyď má titul JW.


Druhou mojí kočičkou byla také stříbřitá černá bikolorka Agnesska. Ta je již hotová dospělá kočka, je to mamča Jezabellky. Agnesska získala po oba dny titul CAGCIB, v sobotu získala ocenění v soutěži stříbřitých koček, jako nejlepší stříbřitá kočka. V neděli si pak vybojovala nominaci do BIS a stala se nejlepší kočkou kat.I. To se ví, že jsem měla velikou radost. Na této výstavě posuzovali kat.I pouze dva posuzovatelé a dospělých koček tam byla velká konkurence. Do BIS mohly být vybrané pouze dvě.





Za dospělé kočky se ještě zúčastnila perská stříbřitá krémová Chloe Julka Muchy. Není sice Hokamačka, je jen poloviční, ale je to hlavně u mě vychovaná kočička, mám ji proto ráda, jako svá vlastní miminka. Chloinka získala po oba dny titul CAC a stala se tak CHAMPIONKOU. V neděli pak byla nominovaná do BIS a bojovala s Agnesskou. Byla to dokonce rovnost hlasů . je to moc hezká kočička. Pak však rozhodl pan Reiers pro Agnessku. Tak snad příště jí to vrátí. I tak je to na mladou slečnu krásný úspěch.






Za dospělé kocoury se zúčastnil SC.Elf Black Point, JW. Jany Klierové. Má již titul nejvyšší, ale jel si provětrat kožíšek a také trochu zabojovat, aby se doma nenudil. V neděli byl nominovaný do BIS, ale vítězství se mu nepodařilo obhájit. I tak děkuji, jeho paničce, že opět ukázala jeho krásné černé puntíky na veřejnosti. Byl tam i se svým synkem Thomasem Black Point Jesenia, který je jeho věrná kopie, jak v barvě, tak ve vzhledu. Ten však je ještě miminko 3.6 měsíců. V neděli byl také nominovaný. Doufejme, že půjde ve výstavních úspěchách ve šlépějích taťky.


Výstava se nám líbila, měla bezchybný průběh, za klecemi bylo dost místa, skončila včas.  Jen byla škoda, že naši kategorii I posuzovali jen 2 posuzovatelé, když jich to mohlo dělat více, bylo by pak v BIS více zvířat a větší konkurence a pro diváky by to bylo zajímavější, než když tam soutěží pouze 2 zvířata.


Na závěr výstavní sezony se Hokamáčci sejdou na mezinárodní výstavě v Praze, v polovině prosince. Tuto výstavu bude pořádat ZO Praha 4/17 na pražském Spořilově. Budu se na ně na všechny moc těšit, abychom se společně rozloučili s rokem 2013 :.)




9. listopadu se Hokamáčci a jejich potomci zúčastnili mezinárodní výstavy v Rakousku ve Vídni. I tady obstáli na jedničku.
Za koťata 6.10 měs. se opět zúčastnila perská Paloma Semi.Sweet. Byla nominována do BIS, avšak BIS vyhrál bílý exotický italský kocourek, byl moc krásný. Zkrátka bojovat se musí! :.)



Za malá koťata 3.6 měs. se zúčastnili 2 kluci manželů Hanákových, kteří jsou potomci Hokamáčků. Modrý stříbřitý  bikolor s kresbou Rico a černý stříbřitý harlekýn s kresbou Magic, který byl nominovaný do BIS. Rico je kocourek na prodej, a tak má krásný posudek, nikdo se nemusí obávat jej pořídit si na chov a výstavy. Oba kluci byli na výstavě prvně a byli v naprosté pohodě, chovali se jako staří mazáci. Tito kluci jsou z chov. stanice
BASSPER,CZ
.


    
Za dospělé kočky se zúčastnila moje exotická stříbrňačka Agnesska. Získala titul CAGCIB a byla nominovaná do BIS.

    

Za dospělé kluky bojoval můj černý Faustík, získal také titul CAGCIB a byl také nominovaný do BIS.


    
Posledním Hokamáčkem byl opět náš bíloučký Charmíček. Také získal titul CAGCIB, stal se tak GRANDINTERCHAMPIONEM. Byl také nominovaný do BIS.



Všem Hokamáčkům i jejich majitelům moc gratuliji !!!
BIS za kat. I vyhrála téměř všechna italská zvířata, byla opravdu krásná! Do Exotického černého tečkovaného kocoura jsem se doslova
zamilovala :.)
Hokamáčci se budou těšit na další výstavu do Lysé n. L. :.)


Ve dnech 19..20.10. 2013 se konala na Slovensku v Bánské Bystrici mezinárodní výstava. Zúčastnili se jí 4 Hokamáčci a neudělali vůbec ostudu!
 Za koťata 6.10 měsíců bojovala perská Palomka. Byla nominovaná do BIS a byla nejlepší kotě v této kategorii. Je to její 3. vítězství v BIS, budu jí moc držet palce, aby se jí to ještě 2x podařilo a získala tak titul JW.
 
Za dospělé kočky soutěžila exotická Juddy. Získala titul GAGCIB, byla nominovaná do BIS a stala se nejlepší kočkou. Juddy je má oblíbená kočička a mám z jejích úspěchů velikou radost!
 
Za dospělé kocoury bojoval běloučký Charmíček, získal titul CAGCIB, byl nominovaný do BIS a stal se nejlepším kocourem.
Všechny tři kočenky patří manželům Hejdovým, kterým tímto moc děkuji za SUPER reprezentaci, hlavně jejich paničce Pétě, která o jejich bělostnou srst vzorně pečuje!!!
 
Druhým dospělým kocourem byl exotický malovaný Luccio manželů Šmídových. Získal titul CACIB a byl nominovaný do BIS, kde byl pak poražen Charmíkem, který je starší o rok a to je ve vývoji kocoura moc znát. Však si to Luccíček ještě určitě vynahradí se svým malovaným kožíškem. Však ho jeho panička, shodou náhod také Péťa, umí vzorně připravit! Za to moc dík.
Mám ze svých odchovů velikou radost, kdo by také neměl! Ale hlavně jsem šťastná, že se moji Hokamáčci mají dobře a že je mají jejich pánečkové moc rádi. To je pro mne největší odměna.:.)

Poslední víkend v září se konala mezinárodní výstava v rakouském Tullnu. Zúčastnilo se jí celkem 5 Hokamáčků. Byli velice úspěšní a udělali mi obrovskou radost.  Za koťata 3.6 měsíců bojovala perská Palomka manželů Hejdových. Měla velikou konkurenci, do BIS bylo nominováno 5 koťat. V sobotu si nominaci vybojovala, avšak na vítězství se jí nepodařilo dosáhnout o 1 hlas. V neděli BIS vyhrála k mé veliké radosti. Věřím, že si toto vítězství ještě spoň 4x zopakuje, aby se stala JW.

 Za dospělé kočky bojovala moje stříbrná exotická CH. Jezabell Dolce, JW a získala titul CACIB, byl to první titul na interchampiona, ještě musí jet do Lysé, kde to doufám dobře dopadne a tituly CACIB získá, budu jí držet palce. Jezabellka je mladá slečna a oproti starším kočkám potřebuje ještě vyzrát, i tak jsem byla velice spokojená.

 Druhou dospělou kočkou byla má černá perská láska Vuvuzelka. Ta získala, přesto, že její kožíšek byl ještě letní, titul CAGCIB a stala se tak GRANDINTERCHAPIONKOU ! Vuvečko, jsem moc ráda, gratuluji a teď ta koťátka! :)

 Za dospělé kluky se zúčastnil druhý můj černoušek, exotický Faustík. Získal titul CACIB a byl nominovaný do BIS. Stal se tak INTERCHAMPIONEM !

Faustíčkovi byl teprve 1 rok a tak v BIS proti druhému Hokamáčkovi Charmíkovi neměl šanci. I tak moc gratuluji, Faustíku, jen tak dál! :)  A třešničkou na dortu byla má bílá láska IC.Charm White Zampino, JW manželů Hejdových. Po oba dny přišel, viděl a zvítězil. Měl velkou konkurenci, o to větší jsem měla radost. Musím poděkovat hlavně jeho paničce Pétě, obě její zvířata jsou hodně bílá a byla vypulírovaná až k nevíře! Jen zářila, byla jako z cukru! Péťo, máš můj obdiv, moc dík! :)

 Vítězství vždy potěší, jak by také ne, ale vítězství v zahraničí a ještě v takové organizaci jako je tato v Rakousku, to dvojnásobně! Jsem na své Hokamáčky hrdá! Avšak bez vzorné péče svých pánečků, by to tak úspěšné nebylo, patří jim můj velký dík!  Konec roku se rychle blíží, zima k mé nelibosti již klepe na dveře. Moc výstav již v tomto roce nezbývá, škoda! Hokamáčci se budou těšit koncem listopadu do Lysé n. L.
21. a 22. září se konala mezinárodní výstava v Ústí nad Labem. Na této výstavě byli pouze tři Hokamáčci, což je neobvykle málo. Jeden z důvodů malé účasti bylo konání výstavy ve slovenském Viničném. Tam nás reprezentovali Hokamáčci manželů Hejdových Judy a Palomka, obě byly nominované do BIS. Ale zpět du Ústí.
 Za nejmladší koťata 3.6 měsíců bojovala exotická puntíkatá Ofelia. Po oba dny byla nominovaná do BIS. V sobotu však vyhrála malá perská harlekýnka, byla opravdu krásná. V neděli byla nominovaná 3 koťata a každé dostalo v BIS po jednom hlase. Konečný verdikt byl na rozhodnutí vybraného posuzovatele, ten rozhodl pro kotě polské chovatelky :.((, i tak jsem byla spokojená :.)
 
Za dospělé kocoury se zúčastnil můj bubáček Faustík. po oba dny dostal titul CACIB, byl nominovaný a byl vítězným kocourem kat.I :.)
Je to ještě odrostlé miminko, ale udělal mi radost!
 
Za kočky se v kastrátech zúčastnila perská Florance Jarušky Součkové. po oba dny byla BIS :.)
 Do Ústí na výstavy jezdíme moc rádi. Výstava je vždy dobře zorganizovaná, je tam dobrý prostor za klecemi, dobré občerstvení, končí vždy včas. Tak co si více přát! Budeme se těšit na další výstavu této organizace:.)
 Následující víkend jedou Hokamáčci bojovat do rakouského Tullnu, tam bude jejich účast vyšší. Budu jim držet pěsti :.)


31.8. a 1.9. se konala mezinárodní výstava v Karlových Varech. 
Této výstavy se zúčastnilo celkem 8 Hokamáčků.  Do Karlových Varů jsem jezdila vždy moc ráda. Tato organizace má mnoho zkušeností s výstavami a vždy vše běželo, tak jak by mělo. Avšak tuto výstavu jsem byla docela zklamaná. Přesto, že Hokamáčci byli velice úspěšní. Atmosféra nejen této výstavy, ale poslední dobou na více výstavách není taková, jak jsme byli zvyklí.  Je to asi také trochu nedobrou politickou situací v naší zemi, která se odráží na našich financích, ale také bohužel na vztazích mezi lidmi. V sobotu jsem tam se svými kočičáky nebyla, zastupovali nás však Hokamáčci u svých nových majitelů. Já jsem se v sobotu věnovala svým pejskům, byla jsem na klubové výstavě yorků v Mladé Boleslavi, kde jsem se zúčastnila se svojí mladou fenkou bonitace. V neděli jsme přijeli do K. Varů natěšení na výstavu. Brzy nás však radost přešla. Rozdělení koček k jednotlivým posuzovatelům bylo vyvěšeno na poslední chvíli a v zápětí na to již začínala výstava, tak nebylo možné vznést nějaký protest proti tomuto rozdělení. V kat. I byla celkem 3 koťata, dvě byla Hokami jedno jiné, samozřejmě Hokamáčci byli u stejného posuzovatele, tak aby se navzájem vyřadili při výběru do nominace a tím byla menší konkurence na BIS. Je to stará praktika, kterou provádí stále tatáž vystavovatelka a moc se divím, že některé výstavní výbory ji toto umožňují. Bylo mi to vysvětleno, jako administrativní chyba. Nezbývá nic, než se nad tímto usmát……  Ale nyní už k výstavním úspěchům.  Za koťata 3.6 měsíců se zúčastnila po oba dny malá perská Paloma Semi Sweet manželů Hejdových. Je to harlekýnka a panička ji nádherně připravila, byla, jako andílek. Po oba dny byla nominovaná do BIS. Byla to její premiera a absolvovala ji na jedničku s hvězdičkou. Přeji jí ještě mnoho úspěšných výstav.

Druhé koťátko 3.6 měsíců byla má exotická tečkovaná Ofelia. Ta byla jen v neděli. Bohužel byla u stejné posuzovatelky jako Palomka, nominovaná mohla být jen jedna. Jak pravila posuzující paní Ivanková, že je velká škoda, že je má obě naráz, že jsou obě krásné. To je bohužel ten problém, o kterém mluvím v úvodu…….  
Za dospělé kočky se po oba dny zúčastnila exotická Judy také manželů Hejdových. Po oba dny získala titul CACIB a také byla po oba dny nominovaná do BIS. Moc děkuji jejím pánečkům za super přípravu obou kočiček.
  Druhou dospělou kočkou po dlouhé výstavní pauze byla GIC.Orchidea Lily, JW. Tato exotická kočička změnila svůj domov a bylo to k jejímu velkému prospěchu. Nabrala na váze, její povaha se naprosto zklidnila, je z ní pohodová číča. Nyní bydlí v chovatelské stanici Golden Fly Julka Muchy a já mu moc děkuji za velkou trpělivost s touto kočičkou. Z ustrašeného stvoření udělal pohodářku. Výstavu absolvovala bez problému, vše si nechala s nadhledem líbit. Získala titul nejvyšší na supremechampiona CACS. Tuto kočičku jsem od mala milovala a mám moc velkou radost, že je takto spokojená a má se dobře. Julku, moc dík!  
Třetí dospělou kočkou byla v neděli má exotická  stříbrňačka IC. Agness Butterfly, získala titul CAGCIB.  
Za dospělé kluky se zúčastnili 3. Exotický malovaný Luccio Fantastic manželů Šmídových. po oba dny získal titul CAC a po oba dny byl nominovaný do BIS.  
Druhý byl můj černý exoťáček Fausto Nero. Získal poslední titul CAC a stal se tak CHAMPIONEM! Také byl nominovaný do BIS.

Oba kocourci jsou teprve roční a tak na BIS nemohli porazit dospělého, již tříletého Bárnyho, který je téměř neporazitelný.  Třetím byl právě SC.Bárny Tabby Mág, JW po oba dny byl nominovaný vyhrál BIS v kat.I a byl po oba dny BOB 3. Věřím, že svoji výstavní karieru zakončí získáním titulu národní vítěz. Tak jako na většině koček se však projevilo horké léto, má polovinu své srsti, než bývá u něho zvykem, přesto byl ještě úspěšný. Bárny je chloubou mého chovu, na jeho krásné srsti má však podíl Míša Kašparová, která se o něj také stará. Míšo moc dík!   
Hokamáčci se budou chystat na výstavu do Ústí n. L.  Doufám, že se tam nebude opakovat stejná „administrativní chyba“!
27. a 28.7. pořádala ZO Praha 4/17 mezinárodní výstavu v Kladně. Této výstavy se zúčastnili 4 Hokamáčci.
 Za nejmladší koťata  to byla naše malá exotická tečka Ofelia. Tuto výstavu jsme pojali jako trénink, neboť přijela ze sousedního Německa dvě perská koťata, byla o 2 měsíce starší, což je v tomto věku hodně znát. Byla opravdu krásná a bohužel byla v sobotu všechna koťata u jednoho posuzovatele. Ofelia se finské posuzovatelce moc líbila, nalepila jí na posudek spoustu srdíček a hvězdiček s tím, že je to její srdeční záležitost. I tak jsem byla spokojená. Exotická koťata se dodělávají mnohem déle, než perská, která vypadají větší, kulatější, načechraná srst působí jinak. Na exotce je vše vidět. V neděli pravila italská posuzovatelka Laura Burani, že mám být na takové kotě pyšná :.)
 
Za koťata 6.10 měsíců bojoval exotický Luccio Fantastic, JW manželů Šmídových. Měl proti sobě opravdu velikou konkurenci, italského perského kocourka s odznaky, byl opravdu neskutečně nádherný a vítězství mu patřilo právem. Avšak i nominace do BIS je krásná. Děkuji Pétě a Jindrovi za krásné předvedení, však si Luccík těch vítězství v BIS užil už dost :.). Koncem srpna pojede do K. Varů bojovat již mezi dospěláky.
Budu mu držet pěsti. :.)
 
Za dospělé kočky se zúčastnila černá perská IC. Vibration´s Vuvuzela, která do rodiny Hokamáčků přišla z Německa. I přes svoji letní srst získala po oba dny titul CAGCIB v neděli byla vítěznou kočkou kat I. Pani posuzovatelka Pilonell ji trochu srsti odpustila, pravila, že srst doroste, že jsou pro ni důležité ostatní proporce a z těch byla unešená. A tak jsme měly s Vuvečkou velikou radost ! :.)
 
Poslední z Hokamáčků by náš ostřílený SC.Bárny Tabby Mág JW. Ten, jako obvykle, zabodoval nejvíce. Po oba dny vyhrál nejlepšího kocoura:.).
Měl velkou konkurenci z Německa, avšak kocourek byl ještě mladý, i když krásný, ale na Bárnyho velikou hlavu neměl. :.)
 
Výstava byla i přes tropické vedro ( což ostatně v tomto termínu lze očekávat) bezvadně zorganizovaná a neměla chybu!
 
Nyní si Hokamáčci dají prázdninovou pauzu a budou se až koncem srpna chystat do Karlových Varů. Přejeme všem krásný zbytek prázdnin!:.)

Poslední víkend v červnu se konala na výstavišti v Brně mezinárodní výstava PROPET. Byla to překrásná výstava.
Kromě našich kočičích miláčků jsme si mohli prohlédnout také neuvěřitelné množství psích ras, ale i koně, králíky, morčata, různou drůbež. A hlavně jsme si mohli zakoupit různé potřeby i krmení pro naše miláčky.
Ani my jsme nestrádali, stánků s občerstvením tam bylo spousta a chuť jsme měli téměř na vše. Zkrátka jsme si to skvěle užívali.

Této výstavy se zúčastnilo celkem 5 Hokamáčků. A byli více než úspěšní! Za malá koťátka měla svoji premiéru exotická tečka Ofelia Black Point. Zvládla to na 1 s hvězdičkou!

    

Po oba dny vyhrála koťata 3.6 měsíců, v neděli pak ze 17 ti koťat byla 4. v soutěži koťat napříč plemeny. Vyhrála krásnou dřevěnou kočku. Předvedla krásný start do své výstavní kariéry.

    
Za koťata 6.10 měsíců se zúčastnil po oba dny exotický malovaný Luccio Fantastic manželů Šmídových. Po oba dny vyhrál koťata 6.10 m. a získal tak titul JUNIORWINNER ! Všem nám udělal obrovskou radost!!! Moc děkuji hlavně paničce Petře, že jej tak skvěle připravila.

Za kočky se v neděli zúčastnila exotická Juddy Spotted Doll manželů Hejdových. Získala poslední titul CAC a stala se tak CHAMPIONKOU. Moc gratuluji.

Za dospělé kluky se poprvé v dospělácích zúčastnil náš černý Bubáček Fausto Di Altavila. Na této výstavě jej doprovázela i jeho maminka, Libuška Kittrichová.


Její černý miláček získal po oba dny titul CAC. V sobotu byl bohužel u stejné posuzovatelky jako druhý Hokamák Bárny. Je jasné, že ani ne roční kocourek nemůže porazit tříletého, vyspělého kocoura. V neděli byl u jiného posuzovatele a byl nominován do BIS. Opět ale na Bárnyho nemohl mít. I tak to byl začátek v dospělácích skvělý, však on si to ještě vybere. Mně i Libušce udělal velikou radost.

Posledním z Hokamáčků byl náš SC.Bárny Tabby Mág, který vyhrál vše! Byl BIS kat.I po oba dny a po oba dny BOB II  Co více si přát?! Třešničkou na dortu byla v sobotu soutěž v chovatelských stanicích, které se zúčastnilo 8 skupin. Za Hokamáčky bojovali malá Ofelia, Luccio a Bárny.

Z této soutěže vyšli vítězně, obhájili 1. místo!!! Moc mě to potěšilo, neboť za loňský rok jsem vyhrála v soutěži „Národní vítěz“ ze všech ras koček 1. místo v chovatelských stanicích. Dodnes mi však nebyl pohár, ani diplom s kokardou předán, snad se toho ještě do konce roku dočkám. Tímto vítězstvím se potvrdilo, že Hokamáčci nejsou tak špatní, jak někteří závistiví chovatelé tvrdí. Výstava se nám všem moc a moc líbila, jak by také ne!!! A Hokamáčci se pomalu budou připravovat na výstavu do Kladna, kterou bude pořádat ZO Praha 4/17.

Dne 8. a 9. června se konala mezinárodní výstava v Příbrami. Na tuto výstavu jezdím moc ráda. Je zde příjemné prostředí a nemám to od svého domova daleko. Letos do termínu výstavy bohužel zasáhly povodně a tak byla účast vystavovatelů z pochopitelných důvodů velmi malá. Ze skupiny I perskýcha exotických koček se zúčastnilo nejméně zvířat, co za celá léta mé výstavní kariery vůbec pamatuji. Škoda! Perské a exotické kočky chová již jen málo chovatelů. Asi se jim je nechce česat, je to velká škoda pro toto skvělé plemeno. Dříve byla na výstavě nejméně polovina perských koček, ne.li ještě více. Hodně lidí se vrhlo na chov mainských koček, ale i ragdolů a britek, jejichž počty prudce stouply. Naše placaté čumáčky asi za chvíli vymizí. To nedopustíme, z našeho pohledu jsou to nejbáječnější kočenky se skvělou dobráckou povahou.
Vrátím se však k výstavě. Zúčastnili se jí pouze 2 Hokamáčci. Ostatní totiž buď mají miminka, nebo si odložili svůj huňatý kožich na věšák a nejsou ve výstavní kondici.
Za dospělé kočky nás reprezentovala mladičká exotická Jezabell Dolce. Po oba dny získala titul CAC a byla nominovaná do BIS. V neděli byla v BIS rovnost hlasů 2:2 a na los to získala perská kočička. Nemáme štěstí ve hře, snad v lásce...... V neděli se stala CHAMPIONKOU. Tato kočička má krásnou barvu, na kterou jsem velmi pyšná. Však již má také titul JW a celou výstavní karieru před sebou, budu jí držet pěsti.


Za dospělé kocoury Příbram navštívil náš velký Bárny Tabby Mág. Ten si svůj kožíšek zatím ponechal v plné kráse a tak byl v sobotu BOB I a v neděli BOB II. Bárny dělá čest perským kočkám a to i přesto, že má exotickou maminu. Leckterý pure persian by mu mohl jeho dlouhou srst závidět!!! Je to velká chlouba Hokamáčků. Bárny je již SUPREMECHAMPION, ale doma nebude sedět ani náhodou, bylo by mu určitě po výstavách smutno. Je to ostřílený mazák, který se rád předvádí.


Závěrem bych chtěla poděkovat celému výstavnímu výboru, i přes těžkou dobu záplav byla výstava bezva zorganizovaná a neměla chybu!!!
Budeme se chystat zase na Moravu do Brna, tam bude zastoupení Hokamáčků trochu lepší. Tak doufám, že některému aspoň ta hvězdička štěstí zasvítí!

18. a 19. 5. 2013 se konala mezinárodní výstava v Praze v hotelu Olympik.
Tato výstava byla pořádána ve stylu čarodejnic a různé magie. Byla vyhodnocena nejlépe vyzdobená klec s čarodejnicemi a netopýry. Byla to opravdu začarovaná výstava!!!


Naši Hokamáčci získali potřebné tituly, avšak na stupeň nejvyšší, pro vítězství v BIS a BOB si tentokráte přiletěl krémový perský kocourek z Litvy. Byl opravdu úžasný a jeho vítězství bylo na místě. Jemu i jeho příjemné majitelce jsme zatleskali.
A už se zase budou Hokamáčci chystat do Příbrami, kam se moc těšíme!!!

Dne 11. a 12. 5. 2013 se konala mezinárodní výstava v Mostě. Této výstavy se zúčastnili 4 Hokamáčci.  Za  koťata 6.10 měsíců v sobotu bojoval náš krásný kresbáček Luccio  manželů Šmídových. Konkurence byla veliká, ale bojoval statečně a úspěšně. Ve speciální soutěži koťat vyhrál nejlepší kotě kocourek a dále si vybojoval nominaci do BIS. Proti němu šla koťata již téměř 10 ti měsíční a věkový rozdíl je vždy znát. Luccíčkovi chybí poslední vítězství v BIS, má ještě šanci jej získat, budu mu moc držet palce! Jeho paničce velký dík za přípravu, byl nádherý!!!  
Za dospělé kočky se zúčastnila exotická GIC.Ayleen manželů Hanákových. Po oba dny si vybojovala nominaci do BIS a získala tituly nejvyšší CACS. Ayleenčiny veliké oči nikdy nezklamou! Vláďo, dík za skvělé předvedení.  
Za dospělé kocoury se zúčastnil exotický černý tečkovaný Elf Black Point Jany Klierové a byl po oba dny nominovaný do BIS. Jani, dík za předvedaní a skvělou přípravu.  A poslední, zato však, jako vždy, nejúspěšnější, byl náš velký chlupáč Bárny Tabby Mág. Jako vždy, nezklamal. Po oba dny byl vítězem v BIS kat.I, v sobotu byl BOB 2 a v neděli BOB 4. Barňásku, tolik úspěchů ještě neměl žádný z Hokamáčků!!!  Míšo moc dík za skvělou péči!!!   

Za týden se budou předvádět Hokamáčci v Praze v hotelu Olympik, budu držet pěsti!
Dne 4. a 5. května 2013 se konala mezinárodní výstava v Brně v paláci Avanti. Zúčastnil se jí bohužel jen jediný Hokamáček a byla to velká škoda. Malovaný Luccio Fantastic manželů Šmídových bojoval v kategorii starších koťat o poslední vítězství v BIS, aby získal titul JW. Po oba dny byl nominovaný do BIS, konkurence byla však velká. Je to vždy tak trochu sázka do loterie a záleží na tom, jestli jsou posuzovatelé více nakloněni kočkám perským, nebo exotickým.


Z mého pohledu to bylo jednoznačné! Avšak nejsem posuzovatel a těm se více líbil perský modrý chlupáč. Nic nenaděláme i nominace je krásný úspěch! Paničce moc děkuji za super přípravu, Luccíček na fotografiích jen září. V takové barvě není jednoduché připravit srst, aby se nepokazila kresba, je vidět, že Petra Šmída je profesionál!


Pro mě je Luccio nejkrásněji vybarvený kluk a budu moc držet palce na dalších výstavách. Nepochybuji o tom, že si titul JW hravě obhájí, však bude ještě v jeho prospěch výstav dost, kde může ještě soutěžit v koťatech. Luccíčku, hurá do Mostu a koukej jim ukázat, jak Hokamáčci umí bojovat!
Dne 27. 4. 2013 se konala výstava v Německém městě Wunsiedel. Zúčastnili se jí čtyři Hokamáčci. Za dospělé kocoury si konkurovali tři. Jullian Black Snow Jarušky Součkové byl bohužel u stejného posuzovatele jako Elf Black Point Jany Klierové.

Julliánek získal titul CACIB, ale ve výběru do nominace byl poražen starším Elfem, který byl nominován do BIS a získal poslední titul CACS a stal se tak SUPREMECHAMPIONEM! Jemu i jeho paničce moc gratuluji.

Třetím kocourem byl náš poklad GIC.Bárny Tabby Mág,JW. Měl tam obrovskou konkurenci, stejnou, jako v Karlových Varech před týdnem. Černého peršana, německého národního vítěze, JW. Moc jsem se obávala, že když je to výstava v Německu, bude Bárny poražen. Ukázalo se však, že jeho kvality jsou vysoké a Bárny vyhrál BIS kat.I !!! Je to naše velká chlouba a zlatíčko!!!

Za dospělé kočky zastupovala Hokamáčky perská Florance my Dream Jarušky Součkové. Také mi udělala obrovskou radost! Získala poslední titul CAGCIB, stala se tak GRANDINTERCHAMPIONKOU. Byla nominovaná do BIS a BIS jednohlasně vyhrála! Poslední dobou hodně dospěla a je to vidět na jejích výsledcích. Jaruško, moc gratuluji!

Mám velikou radost z výsledků mých Hokamáčků, jsem moc ráda, že se umí prosadit i na zahraničních výstavách, kde je velká konkurence. Jejich paničkám moc děkuji za vzornou péči, přípravu a reprezentaci.

A Hokamáčci se budou chystat na MVUK do Mostu!

  20. a 21.4. 2013 se konala mezinárodní výstava v Karlových Varech. Této výstavy se zúčastnilo  9 Hokamáčků.
Za koťata 6.10 měsíců v sobotu bojoval exotický malovaný Luccio Fantastic manželů Šmídových. Bojoval statečně, byl nominovaný do BIS, kde získal ze 3 koťat  jeden hlas, ale porazila ho perská nadýchaná princezna modrá van . I nominace do BIS je velký úspěch, Lucciovy chybí poslední vítězství v BIS, aby mohl získat titul JUNIORWINNER. Je však ještě mladý a věřím, že se mu to podaří. Budu držet palce. Manželům Šmídovým moc děkuji za bezvadné předvedení.
V této kategorii koťat se ještě v neděli zúčastnila  má odchovankyně perská krémová stříbřitá Chloe Ursy Golden Fly Julka Muchy a byla úspěšná. Byla nominovaná do BIS. Oběma moc gratuluji.


Za dospělé kočky se po oba dny zúčastnila exotická modřeželvovinová bikolor Judy Spotted Doll, JW  manželů Hejdových.
Získala titul CAC a v sobotu byla nominovaná do BIS.V neděli se zúčastnila i její sestřička Jezabell Dolce, JW, exotická černě želvovinová stříbřitá bikolor mramorovaná.


    

Získala také titul CAC a byla nominovaná do BIS. Spolu s Jezabellkou přijely ještě mé dvě exotické kočičky modrá stříbřitá tečkovaná Iriss Blue Point, která při koupání před výstavou ztratila všechnu podsadu a tak jsme byly moc rády, že jsme získaly titul CAC. O hodně lépe na tom byla její sestra modrá harlekýn s kresbou Innes My Angel. Ta však měla trochu smůlu, neboť se na posouzení u pí. Ivankové sešly hned 3 Hokamačky, ještě Judy a Florence.

  
 
Do nominace byla nakonec po dlouhém rozhodování poslána IC. Florence my Dream Jarušky Součkové. Je o více než rok starší než tyto dvě mladičké slečny a je to na ní znát. Florence pak ze 4 koček vyhrála BIS. Moc jsem to jí i její paničce přála, už si to konečně po tolika absolvovaných výstavách zasloužila. Jaruško, moc gratuluji!


Za dospělé kocoury se zúčastnili 3. CH. Jullian black Snow, exotický černý harlekýn s kresbou, který získal v sobotu titul CAC, dodělal tak CHAMPIONA a v neděli získal titul CACIB. Je to mladý kocourek, který má celou výstavní karieru ještě před sebou a věřím, že bude úspěšná.


Druhým klukem byl perský černý harlekýn s kresbou CH. Charm White Zampino,JW, manželů Hejdových. V sobotu získal poslední titul CACIB a stal se tak INTERCHAMPIONEM!  Byl nominovaný do BIS. V neděli měl opět smůlu, byl na posouzení u pí. Ivankové se svým starším bráškou Bárnym. Na Bárnyho dlouhou srst a velikou hlavu nemohl mít, je o rok mladší. Ale jak pravila paní Ivanková, je to pro Bárnyho rostoucí velká konkurence. Získal první titul CAGCIB.  Charmíčku, velká gratulace, tobě i tvým páníčkům!


A to nejlepší na konec! GIC.Bárny Tabby Mág,JW získal po oba dny titul CACS, byl nominovaný do BIS a po oba dny BIS ve velké konkurenci vyhrál, byl BOB 4. V konkurenci měl Bárny černého perského národního vítěze z Německa, evropského championa,JW, který byl také moc krásný, byla to opravdu konkurence obrovská! Bárny získal své vítězství jednohlasně po oba dny, považuji to za jeho největší úspěch. Bárny mi dělá obrovskou radost a o jeho nádherně dlouhou srst se vzorně stará jeho druhá panička Míša Kašparová, která má na jeho úspěchách obrovskou zásluhu. Míšo moc dík!


Tato výstava se mi moc líbila, byla velice dobře zorganizovaná, prostředí bylo také příjemné a když pominu některé nemístné řeči vystavovatelů, kteří mi vítězství nepřejí, ale které jsem se za tu dlouhou dobu naučila ignorovat, výstava neměla chybu! Budu se zase těšit na další výstavu této organizace na začátku září. Všem, kteří se na přípravě této výstavy podíleli, moc děkuji, byla to bezva výstava!
 
Dne 9. a 10.3. se konala mezinárodní výstava v Praze v Kongresovém centru, kterou pořádala 1. OK Praha.
Na této výstavě nemohli Hokamáčci v žádném případě chybět. Zúčastnili se ve velkém počtu a své mateřské stanici neudělali žádnou ostudu. Nebylo jednoho Hokamáčka, aby nebyl alespoň noninovaný do BIS, pakliže přímo nezvítězil.
Za nejmladší koťata šla do boje proti sobě v sobotu dvě. Exotický malovaný bikolor Luccio Fantastic manželů Šmídových a malá exotická červenobílá sestřička Lady Red Sun Mirky Křížové.


    

Proti nim šla ještě sice ne Hokamačka, ale moje odchovaná srdeční záležitost Chloe Ursy Golden Fly Julka Muchy.



Koťata byla všechna tři nominovaná do BIS a boj byl velice napínavý. Všechna tři vyrostla a spala v jednom pelíšku, všechna mám stejně ráda, proti nim šlo ještě exotické kotě s odznaky. Boj nakonec vyhrál malovaný Luccio, jeho kožíšek má velice atraktivní vybarvení. Bylo to již jeho druhé vítězství v BIS s jeho novými pánečky. Ostatní se na ně trochu mračili, ale vyhrát může jen jeden. Manžeklům Šmídovým moc gratuluji a doufám, že tu rozjetou cestu k titulu JW, úspěšně dokončí. Budu držet palce. V neděli tam Luccio nebyl, do BIS byla nominovaná jeho sestřička Lady a Chloe a ještě dvě exotická koťata s odznaky. Vítězství si vybojovala malá zrzečka Lady. Její paničku to dojalo tak, že se radostí topila v slzách. Bylo to její první vítězství a také doufám, že bude stejně, jako její bráška v tomto pokračovat.
Za koťata 6.10 měsíců se zúčastnil můj nový malý exotický bubáček Fausto Nero Di Altavila. Nese název chovatelské stanice Libušky Kittrichové, ale je čistokrevný Hokamáček, po hokamáckých předcích. Byla to jeho premiéra, která dopadla na 1. Oba dny byl nominovaný do BIS, v neděli to nebylo snadné. Bojoval s červenou koulí chlupů, velikým perským kocourkem. Avšak jeho lesklá černá, plyšová srst a veliké oči převálcovaly červeného chlupáče. Měla jsem z toho velikou radost, kdo by také neměl.....Libuško, moc dík za černého miláčka.


    
Velké množství Hokamáčků se také někdy pro jejich majitele nevyplácí, neboť se vytloukají navzájem, ale to už je právě ta hra. Za dospělé kočky se zúčastnily hned 3.
Exotická černá stříbřitá mramorovaná bikolorka GIC.Ayleen Silver Gem,JW manželů Hanákových, která po oba dny získala titul nejvyšší CACS a v sobotu si vybojovala ve velkém množství koček nominaci do BIS.
Druhou exotickou kočičkou byla hvězda naší stanice, tečkovaná SC.Black Point Hokami, JW Jany Klierové. A hvězda opět zazářila, získala vše, co mohla a stala se v BIS nejlepší kočkou kat.I po oba dny. Oběma moc gratuluji.



Pointinku budou teď čekat mateřské povinnosti a doufám, že i její potomci budou alespoň částečně tak úspěšní, jako jejich mamča. Už se tečkovaných dětiček nemohu dočkat!
Třetí hokamáckou kočičkou byla perská modře želvovinová bikolorka GIC. Florance Jarušky Součkové, která po oba dny získala tituly, ale doplatila na to, že byla s neporazitelnou Poinťou u stejného posuzovatele po oba dny.
Jaruško, nebuď smutná, její čas ještě přijde, uvidíš.....
Vdospělých kocourech soutěžili za Hokamáčky také 3 zástupci.
Můj bílý andílek Ch. Charm White Zampino JW manželů Hejdových, který tam byl jen v sobotu. Ale nechal o sobě důkladně vědět. K mému velkému překvapení tento roční kocourek při výběru do nominace porazil ostříleného, většinou vítězného obrovsky osrstěného staršího brášku GIC.Bárnyho. Paní posuzovatelku Rechovicz z Polska uchvátil jeho sněhobílý kožíšek a sladký výraz. Jeho panička Péťa ho vzorně připravila, a že není jednoduché bílou srst udržet tak čistou, nemusím nikomu vyprávět. Péťo, máš jedničku s hvězdičkou, díky.


Druhý kocourek byl exotický černý bikolor tečkovaný GIC.Elf Black Point,JW Jany Klierové. Byl také velice úspěšný, po oba dny získal nejvyšší tituly CACS a po oba dny byl nominovaný do BIS. Konkurence kocourů byla veliká, je to krásný úspěch.


A posledním, zato nejúspěšnějším byl náš veliký chlupáč GIC.Bárny Tabby Mág,JW. Ten zazářil nejvíce. Získal po oba dny tiuly CACS, v neděli byl nominovaný do BIS, vyhrál BIS v kocourech, ve velké konkurenci, porazil sestřičku a vyhrál celou výstavu. Byl BOB I, nejlepší zvíře celé výstavy! Míšo, tvá příprava je profesionální! Moc děkuji, Barňásek nám dělá moc radosti!:.) :.):.)


 Mám z úspěchu Hokamáčků obrovskou radost, potěší to na duši! Jen mě mrzí že vítězstvím některých se pak pokazí vztahy mezi majiteli. Moc prosím, nemračte se na sebe, vždyť i ta nominace je v tak velké konkurenci obrovský úspěch a vyhrát může jen jeden! Parta Hokamáčků je už veliká, musíme počítat s tím, že ne vždy každý vyhraje, důležitý je přece titul a ty sbírají všichni bez problémů!
Všem majitelům moc děkuji za vzornou přípravu, hlavu vzhůru a hurá na další výstavu do Karlových Varů!


2. 3. 2013 se konala v Polsku v městě Brzeg mezinárodní výstava, které se zúčastnil, jako jediný zástupce Hokamáčků, exotický malovaný Luccio Fantastic v kat. koťat 3.6 měsíců nových majitelů, manželů Šmídových.



Luccík neudělal ostudu ani v zahraničí, byl nominovaný do BIS a BIS jednohlasně vyhrál. Je to jeho velice úspěšný začátek jeho výstavní kariery, mám velikou radost a manželům Šmídovým moc děkuji za úspěšný start.



Zároveň je vítám do velké tlupy Hokamáčků, jsem moc ráda, že rozšířili naše řady! Budu se těšit na další Luccíčkovy výstavní úspěchy!


23. 2. 2013 se konala výstava v Rakousku ve Stockerau.
Na tuto výstavu přihlásili manželé Hejdovi malou exotickou Judy. Chybělo jí poslední vítězství v BIS k získání titulu JUNIORWINNER. Moc jsem jí držela pěsti!


Nikdo si neumí představit, jaká byla moje radost, když mi přišla SMS, že Judy byla nominovaná do BIS a BIS jednohlasně vyhrála. Stala se tak majitelkou titulu JUNIORWINNER! Cestu k tomuto titulu neměla opravdu jednoduchou, v koťatech je v současné době obrovská konkurence. Jen díky trpělivosti pánečků, které to stálo velké nervy, se Judynce tento titul podařilo získat. Mám moc velkou radost, všem gratuluji a řádně to na některé další výstavě oslavíme.
Této výstavy se ještě zúčastnila v dospělých kočkách exotická černá stříbřitá bikolorka s mramorováním GIC. Ayleen Silver Gem manželů Hanákových. Vybojovala si nominaci do BIS a stala se nejlepší dospělou kočkou kat.I. Ayleenka mi dělá stále velkou radost, nejen že je úspěšná na výstavách, ale je i skvělá matka.


Její dcera IC. Barbarella Bea Bassper, JW se stala Baby Miss Austria. Moc jejím pánečkům gratuluji.


Jsem moc ráda, že se Hokamáčci neztratí ani v zahraničí, jsem na ně pyšná!

V polovině února se konala mezinárodní výstava v Pražském hotelu Diplomat. Touto výstavou zahájili Hokamáčci výstavní sezonu v roce 2013.
Za nejmladší koťata se zúčastnila exotická červená bikolorka mramorovaná Lady Red Sun Mirky Křížové, vybojovala si nominaci do BIS. S ní se také zúčastnil bráška exotický černý mramorovaný bikolor Luccio Fantastic, který si také vybojoval nominaci do BIS.


    
V neděli se pak ještě zúčastnila malá Chloe Golden Fly Julka Muchy, která sice není Hokamačka, ale nese polovinu naší krve a hlavně byla mezi Hokamáčkama vychovaná. Moc jsem jí držela palce a dočkala jsem se odměny. Chloinka byla nejen nominovaná do BIS, ale stala se nejlepším kotětem 3.6 měsíců kat.I.


Za koťata 6.10 měsíců se zúčastnila exotická modřeželvovinová bikolorka Judy Spotted Doll manželů Hejdových.


V sobotu si ve velké konkurenci vybojovala nominaci do BIS a v neděli BIS jednohlasně vyhrála. Bylo to její 4. vítězství. Paničku to dojalo tak, že se topila radostí v moři slz. Tato plyšová panenka má po celou dobu své výstavní kariery velikou konkurenci ve velkém množství koťat. Proto každé její vítězství je velikým úspěchem.
Zbývá ještě jedno do získání titulu JW, moc jí i jejím skvělým majitelům držím pěsti. Určitě to dokáží!
V dospělých kocourech se zúčastnil exotický černý tečkovaný bikolor GIC. Elf Black Point Jany Klierové, po oba dny získal tituly nejvyšší CACS a oba dny si ve velké konkurenci vybojoval nominaci do BIS.



Avšak na neskutečně dlouhou srst perského černě mramorovaného bikolora GIC. Bárnyho nemohl mít. Krásně osrstěný a nádherně připravený Bárny po oba dny vyhrál nejlepšího kocoura kat I. Míšo, moc dík za super péči!



Nemohu si odpustit podotknout, že tento chlupáč je po exotické matce a je živým důkazem toho, že i po exotických předcích jsou peršani krásně osrstění, někdy mnohem více než pure persiáni!
Za dospělé kočky se zúčastnila moje exotická stříbřitá modře želvovinová bikolorka GIC.Ullis Jeanne, získala poslední titul, nejvyšší CACS a stala se tak SUPREMECHAMPIONKOU. Rozšířila tak řadu evropských championů ve své mateřské stanici. Je již 9. evropskou championkou u Hokamáčků. Třešničkou na dortu z poslední výstavy byla její nominace do BIS. 



Další dospělou kočkou byla perská modřeželvovinová mramorovaná bikolorka Florance Jarušky Součkové. Ta po oba dny získala titul CAGCIB a v neděli byla nominovaná do BIS.
Poslední Hokamačkou byla má velká chlouba SC.Black Point Jany Klierové. Pointy hrdě obhájila svůj nejvyšší titul evropského championa a s přehledem se po oba dny stala nejlepší kočkou kat.I.
Nedobrá situace v naší zemi se bohužel odráží ve všech směrech. Tedy i ve vztazích mezi chovateli, bohužel! Přesto, že úspěchy Hokamáčků leží mnoha chovatelům a vystavovatelům v žaludku, někteří se snaží i o jejich nepravdivé poškozování, přesto své Hokamáčky miluji a jejich majitelům moc, moc děkuji, že se nedají tak snadno odradit od chovu a výstav a hrdě jdou vpřed! Je to v té chmurné době stříbrné světlo mého žití a jsem moc ráda, že jsem vás všechny poznala. Ještě jednou moc dík!


Archiv rubriky výstavy:

Výstavy v roce 2023


Výstavy v roce 2022


Výstavy v roce 2021


Výstavy v roce 2020


Výstavy v roce 2019


Výstavy v roce 2018


Výstavy v roce 2017


Výstavy v roce 2016


Výstavy v roce 2015


Výstavy v roce 2014


Výstavy v roce 2013


Výstavy v roce 2012